McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotterdam en Den Haag van start gegaan met de bezorging van McDonald’s producten. Vanaf vandaag start McDonald’s met McDelivery in Haarlem en vanaf 2 oktober in Groningen. Daarnaast zal Den Haag haar McDelivery diensten verder uitbreiden: McDonald’s restaurants Voorburg en Scheveningen zullen ook vanaf 2 oktober McDelivery gaan aanbieden.

Sinds de lancering (juli 2017) van McDelivery via Uber Eats zijn er veel ervaringen opgedaan met het bestellen, bereiden en bezorgen. “Wij zijn heel erg blij met het grote succes van McDelivery via Uber Eats. We blijven steeds kijken hoe we onze diensten verder kunnen optimaliseren op basis van de wensen van onze gasten. Sinds 15 augustus bieden we de mogelijkheid om bestellingen te betalen via iDEAL. Een succesvolle zet waarmee het aantal bestellingen gemiddeld met 20% is toegenomen”, zegt Menno van der Hoeven, New Business Manager McDonald’s Nederland. 

“Fantastisch om te zien dat wij nu aan nog meer fans McDelivery kunnen aanbieden. Liefhebbers van McDonald’s die even niet naar ons restaurant kunnen komen, kunnen toch hun favorieten bestellen in Haarlem en Groningen. Onze ambitie is dan ook om McDelivery in Nederland uit te breiden naar alle steden met meer dan 100.000 inwoners.” Vanaf 2 oktober 2018 zullen in totaal 6 steden in Nederland McDelivery via Uber Eats aanbieden.

Hoe werkt het?

De gebruiker downloadt de Uber Eats app voor Android of iOS, selecteert het restaurant naar keuze, bestelt de McDonald’s producten en betaalt in de app met zijn of haar creditcard, iDEAL of PayPal account. Zodra de koerier op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. De koerier meldt zich in het restaurant, haalt de bestelling op bij het restaurant en bezorgt de McDelivery bestelling dan binnen gemiddeld 10 minuten op de door de gebruiker ingevoerde locatie.

Over McDonald’s Nederland en McDelivery

Wekelijks verwelkomt McDonald’s Nederland bijna 3,2 miljoen gasten. In Nederland heeft McDonald’s 245 restaurants, er zijn ruim 20.000 medewerkers in dienst.

De franchiseformule heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bezorgen van haar producten in Azië en het Midden Oosten. Over de hele wereld zijn er verschillende modellen voor het bezorgen van McDonald’s producten, waaronder het samenwerken met derde partijen voor het aanbieden van een bestel- en bezorgplatform. McDelivery is momenteel beschikbaar in bijna 14.700 restaurants in 66 verschillende landen. In Nederland biedt de fastfoodketen met 28 restaurants in 6 steden McDelivery aan.