McDonald’s start de bouw van nieuw restaurant bij het nieuwe Cambuurstadion

Inzet op duurzaamheid

Met de bouw van het nieuwe restaurant speelt McDonald’s in op de duurzame ontwikkeling van het WTC-gebied. Er wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd: het restaurant wordt volledig gasloos, krijgt groene energie, een warmte terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses. Daarnaast worden waterbesparende urinoirs geplaatst en wordt er gewerkt met ledverlichting en circulaire vloer- en wandtegels. Gasten die onderweg zijn kunnen ook letterlijk en figuurlijk bijtanken bij het nieuwe McDonald’s restaurant, dankzij de elektrische snellaadpunten op het parkeerterrein. Op het dak van het restaurant worden zonnepanelen geplaatst.

Het nieuwe restaurant biedt gemak en comfort. Gasten kunnen bij de McCafé barista een lekkere koffiespecialiteit bestellen. De  dubbele drive lane biedt daarnaast snelheid en gemak, omdat twee auto’s tegelijk kunnen bestellen. Binnen in het restaurant zijn 194 zitplaatsen voor gasten en met lekker weer kunnen mensen ook buiten genieten op het terras. Voor jonge gasten is er vermaak met een Gym & Fun speeltoestel.

Franchisenemer Hendrik Haanstra is enthousiast over de bouw van het nieuwe restaurant: “Het nieuwe restaurant met de vele duurzame toepassingen zal een mooie toevoeging zijn aan het WTC-gebied. Hieke en ik kijken ernaar uit om zo’n 90 nieuwe collega’s te mogen verwelkomen. Zij krijgen bij ons alle ruimte om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een mbo- of hbo-opleiding via onze McDonald’s Academy en via de vele trainingen die we samen met McDonald’s Nederland aanbieden. We kunnen niet wachten tot de opening van het nieuwe restaurant.”

Wethouder gebiedsontwikkeling Hein de Haan: “Stap voor stap zien we het gebied rond het WTC veranderen. Een groene geluidswal verrees aan de rand van de Schrijversbuurt, de supermarkten hebben hun deuren geopend en de openbare ruimte is voor een deel heringericht voor parkeren en groen. Nu kan ook McDonald’s beginnen met de bouw van hun restaurant. Dit past allemaal in de weg naar het uiteindelijke nieuwe thuis voor Cambuur. Ik zie uit naar de verdere metamorfose van het WTC-gebied met ruimte voor sport, bedrijvigheid en onderwijs en wens McDonald’s succes met de bouwwerkzaamheden van deze nieuwe vestiging.”

Voor veel werknemers is McDonald’s niet alleen een eerste bijbaan, maar ook een plek waar collega’s kunnen groeien, ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn. Via het Friesland College kunnen medewerkers bijvoorbeeld een mbo-opleiding (BBL) volgen, waarbij leren in de praktijk centraal staat. Ook kunnen medewerkers via NHL-Stenden de duale hbo-opleiding Ondernemerschap & Retail Management volgen.

McDonald's