T.G.I. Fridays

Het project

Master franchisenemer voor in Nederland.

Doelstellingen

  • Een partner vinden om in de komende 5 jaar 5 restaurants te openen.
  • Ieder restaurant is ca. 700 m2 op AAA locaties. 
  • De initiële investering per restaurant is ca. € 1,5 miljoen.

T.G.I. Fridays

T.G.I. Fridays is een casual dining franchise concept. Het combineert een bar met een grill en biedt de authentieke Amerikaanse keuken en dranken met persoonlijke bediening. Een belangrijk doel van T.G.I. Fridays is om mensen bij elkaar te brengen in een gezellige informele setting. Burgers, steaks en ribs vormen de kern van het concept, evenals de cocktails. Vrijdag vormde het basisbeginsel waar de merkbelofte en de slogan ‘Here it’s always Friday’ vandaan komt. T.G.I. Fridays heeft meer dan 900 restaurants in meer dan 60 landen. Er werken bijna 74.000 mensen over de gehele wereld.

Uitdagingen

  • De totale omzet in de horeca branche neemt snel af. 
  • Banken zijn terughoudend met het financieren van horeca. 
  • 20 jaar eerder startte TGI Fridays al in Nederland, maar toen stopte de operatie na 3 jaar.

Onze aanpak

T.G.I. Fridays had reeds een gedegen voorbereiding gedaan (inclusief uitgebreid marktonderzoek, gedetailleerde ondernemingsplannen, overeenkomsten en financiële cijfers). We begonnen met het maken van een lijst met potentiële partners die we vervolgens benaderd en uitgenodigd hebben voor gesprekken. Gedurende het project zijn we continu blijven bouwen aan de lijst met contacten en potentiële partners. Om leads te genereren hebben we maandelijks geadverteerd (zowel online als offline) en hebben we aan het merk van T.G.I. Fridays gebouwd door middel van interviews in het Franchise+ magazine.

Het resultaat

Het rechtstreeks benaderen van potentiële partners en het netwerken met branche-experts heeft uiteindelijk geleid tot de succesvolle overeenkomst met Beijk Catering. In totaal zijn er 350 kandidaten verwerkt en zijn er honderden uren geïnvesteerd in werving, selectie en dossieropbouw. Deze investering zal zich voor T.G.I. Fridays echter terugverdienen door de succesvolle samenwerking met Beijk Catering als master franchisenemer.

Meer informatie?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan paraat om je te begeleiden bij het bepalen van de meest doeltreffende communicatiemiddelen en -kanalen. Samen zullen we jouw boodschap vakkundig in een uitgebreide wervingsstrategie gieten, met maximale impact als resultaat. Benieuwd naar wat wij specifiek voor jou kunnen betekenen? Laat vrijblijvend jouw gegevens hieronder achter, en wij zullen binnenkort contact met je opnemen.