Proeflocatie uiteten bij McDonald’s in 1,5 meter economie

McDonald’s heeft een prototype restaurant ingericht. In deze voorbeeldsituatie toont de franchiseformule hoe zittende horeca in de 1,5 meter economie eruit zou kunnen zien. 

McDonald’s wil samen met haar franchisenemers én restaurantvakgenoten het prototype restaurant verder verkennen om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken. 

De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die  open is  onder de kabinetsmaatregelen. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt.

Rap en videoclip 

McDonald’s heeft verder een rap en videoclip uitgebracht om haar medewerkers te helpen met het toepassen van de nieuwe manier van veilig samenwerken in haar restaurants. 

De videoclip is gemaakt met rapper Jac Forty en medewerkers van McDonald’s en draait om het principe van ‘zet neer, stap weg en pak over’, dat sinds medio maart wordt toegepast in alle McDonald’s restaurants in Nederland die geopend zijn voor contactloze bestelmogelijkheden. In deze werkwijze, waar medewerkers in vaste zones werken om afstand te bewaren tot elkaar, staat de gezondheid en veiligheid van medewerkers en gasten centraal. 

Met deze rap en het dansje wil de fastfoodketen de grote aanpassingen die van medewerkers gevraagd worden, makkelijker laten beklijven. 

“We zijn ongelofelijk trots op onze medewerkers, die in rap tempo en met veel teamspirit hun hele manier van werken hebben aangepast om de veiligheid van collega’s en gasten te beschermen”, zegt Ineke Jeuster, Director People bij McDonald’s Nederland. “Werken in dit nieuwe normaal is voor iedereen wennen. Wij willen onze super crew hier zoveel mogelijk bij ondersteunen. We hopen dat de rap en videoclip onze crewleden helpen het principe van ‘zet neer, stap weg, pak over’ op een leuke manier nog meer eigen te maken.”

Contactloze bestelmogelijkheden

Sinds medio maart biedt McDonald’s enkel nog contactloze bestelmogelijkheden via de McDrives,  McDelivery en in enkele gevallen via Take Out. Om de veiligheid van medewerkers en gasten te beschermen is de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. 

Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand werken en anders met afscheidingen. Zet neer, stap weg en pak over is het nieuwe werken voor de medewerkers. Als gevolg van deze aangepaste opstelling in de keuken biedt de restaurantketen tijdelijk bepaalde producten niet aan.