Franchiseformulegids - Alle franchiseformules in Nederland

Heb jij altijd al een eigen zaak willen runnen? Maar wil jij niet helemaal vanaf nul beginnen? Dan kan je ervoor kiezen om je bij een franchiseformule aan te sluiten.

Op deze pagina kun je je oriënteren op het aanbod van franchiseformules in de verschillende branches: Dienstverlening, Food & Horeca, Non-Food en Zorg, Sport & Wellness. Er zijn circa 1.000 franchisegevers actief in Nederland. In deze Franchise+ Formulegids vind je informatie over vrijwel al deze franchiseformules met daarbij de mogelijkheid om direct meer informatie aan te vragen.

Voordelen van franchiseformules

  • De formule staat vast en heeft zijn bestaansrecht bewezen. Het publiek is vertrouwd met de formule. 
  • De franchisegever neemt een groot deel van de taken voor zijn rekening, zoals marktonderzoek, inkoop, marketing, reclame, winkelinrichting en prijsbeleid. Hierdoor kan je als franchisenemer vooral focussen op direct contact met de klant en de verkoop van producten/ het leveren van diensten. 
  • De franchisenemer heeft in een bepaald gebied het alleenrecht om de handelsnaam te gebruiken. 
  • Als franchisenemer kan je meteen een compleet beproefd product- of dienstenpakket aanbieden.
  • Er is minder risico. Als franchisenemer maakt jouw bedrijf deel uit van een overkoepelende organisatie. In de meeste gevallen ga je in eerste instantie een contract voor vijf jaar aan. Als je met hulp van de franchisegever de financiering rondkrijgt, maak je al snel een goede start.
  • Als franchisenemer krijg je begeleiding en advies bij het ondernemerschap. 

Lees ook: Alle voordelen van franchising.

Welke franchiseformule past bij jou?

De beste franchiseformule bestaat niet. Het ligt er echt aan wat bij jou past en wat jij wilt. Met andere woorden: waar ligt je kennis, kunde, ervaring en passie?

Je als franchisenemer aansluiten bij een franchiseorganisatie is een belangrijke beslissing waar je niet licht over moet denken. Om je hierbij te helpen hebben we een checklist voor je opgesteld om de franchiseorganisatie te beoordelen.