McDonald's introduceert de Big Check

Rapper Jacin Trill inspireert McDonald’s crew om veilig samen te werken

McDonald’s heeft samen met rapper Jacin Trill een videoclip uitgebracht waarin de Big Check centraal staat. Hiermee inspireert de restaurantketen haar ruim twintigduizend medewerkers op leuke wijze, om de gezondheidscheck en veiligheidscheck te doen voor je de deur uitgaat naar het werk. McDonald’s benadrukt hiermee dat veilig samenwerken iets is wat je met én voor elkaar doet. Deze clip volgt op de succesvolle videoclip die McDonald’s begin mei uitbracht, waarin de werkwijze ‘zet neer, stap weg en pak over’ werd geïntroduceerd door medewerkers van de restaurantketen.
 
Ineke Jeuster, Director People bij McDonald’s Nederland, geeft aan dat McDonald’s met deze tweede videoclip alle medewerkers opnieuw positief wil stimuleren. “Ik ben ongelofelijk trots op onze crew die zich razendsnel aanpast aan de continu veranderende omstandigheden. Met de Big Check vragen we onze medewerkers om niet alleen op het werk maar ook thuis scherp te blijven en je verantwoordelijkheid te nemen. Voor jezelf én elkaar. Zodat we er samen alles aan doen om ieders gezondheid te beschermen.” 
 
In de videoclip doet Jacin Trill de ‘Big Check’ voor, een veiligheidscheck die McDonald’s medewerkers thuis kunnen uitvoeren voordat ze de deur uitgaan. Zo wordt bijvoorbeeld benadrukt dat je bij klachten thuisblijft, dat je je handen goed wast en in het restaurant een mondkapje draagt.

Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 255 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.