50ste McCafé in Nederland geopend

McDonald’s heeft recent haar 50ste McCafé in Nederland geopend, in het McDonald’s Restaurant Enschede Woonplein. Na de introductie van dit concept in 2016 op de Nederlandse markt is de afgelopen twee jaar McCafé nog verder afgestemd op de wensen van de Nederlandse koffiedrinker. De ambitie van McDonald’s is om eind dit jaar op ruim 100 restaurants met McCafé uit te komen om te groeien op de markt voor koffie buitenshuis.

McDonald’s leidt haar eigen barista’s op om alle  klanten van het McCafé te voorzien van de 14 koffievariaties, thee  en patisserie als cheesecake, macarons en vers afgebakken cookies of croissants. Ook biedt McCafé medewerkers de mogelijkheid om een aanvullende cursus bij een erkende Barista-school te volgen. 

“McCafé speelt in op de veranderende wensen en behoeften van onze gasten. Het past binnen onze strategie ‘McDonald’s vernieuwt’. Uit de vele positieve reacties merken we dat McCafé zeer goed past bij McDonald’s. Samen met onze franchisenemers hebben wij de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling en uitrol van McCafé en dat blijven wij doen. Ik ben er trots op dat we nu de mijlpaal van 50 McCafés hebben bereikt. Onze ambitie is om eind van dit jaar ruim 100 restaurants met McCafé in Nederland te hebben. Daarmee wordt McDonald’s een steeds relevantere speler op de koffiemarkt buitenshuis”, aldus Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

Onderzoek

Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan waar 600 koffieliefhebbers aan hebben deelgenomen. Het onderzoek toont aan dat gasten zowel de kwaliteit als de diversiteit van het aanbod van McCafé zeer weten te waarderen. Meer dan 80% van de respondenten geeft aan de tijd te nemen om te genieten van een goede kop koffie.

Duurzaam en eerlijk

De gebruikte koffiebonen hebben het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie onder andere rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het overgebleven koffiedik gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten. Hiermee zet McDonald’s haar reststoffen opnieuw in voor een duurzaam gebruik van al haar koffie.

Over McDonald’s McCafé

Bij het McCafé kunnen gasten aan de koffiecounter kiezen uit 14 verschillende koffievariaties, verder biedt het McCafé ook keuze aan lekkernijen als macarons, donuts, cheesecake, muffins en vers afgebakken cookies en croissants. De koffievariaties en de lekkernijen zijn de hele dag verkrijgbaar, ook via de gewone counter, bestelkiosk en de McDrive bij restaurants met een McCafé. 

Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland haar diensten aan voor bijna 3,2 miljoen gasten. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 19.500 medewerkers worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 243 restaurants. 

Bekijk ook