McDonald’s franchisenemer van het jaar: Robert de Gruyter

Robert de Gruyter is verkozen tot Franchisenemer van het jaar van McDonald’s in Nederland. Hij ontvangt deze erkenning van franchisegever McDonald’s Nederland. Dat maakt 2020 een bijzonder jaar voor de Haarlemse franchisenemer, die 25 jaar geleden begon als franchisenemer in Santpoort-Noord. Inmiddels runt De Gruyter drie restaurants: twee in Haarlem en een in Santpoort-Noord.

Voordat De Gruyter in de zomer van 1995 franchisenemer werd van het nieuwe McDonald’s restaurant in Santpoort-Noord had hij al een succesvolle carrière opgebouwd, onder andere bij Unilever (Miko ijs) en Easy Bakery. Zijn wens om franchisenemer te worden ontstond na het lezen van het boek ‘McDonald’s: Behind the Arches’ van John F. Love, dat het verhaal van de mensen en de strategieën achter McDonald’s beschrijft. Nu, 25 jaar later, komt hem de eervolle erkenning toe vanwege zijn scherpe ondernemersgeest waarbij de gast altijd centraal staat.

Bedenker McFlurry Stroopwafel

De Gruyter is de geestelijk vader van de McFlurry Stroopwafel, een smaakvariant die hij in 2009 thuis aan de keukentafel bedacht. Na diverse experimenten met verschillende koeken en recepturen bleek de stroopwafel perfect te passen bij de McFlurry. Zijn recept werd enthousiast ontvangen en uiteindelijk werd de McFlurry Stroopwafel geïntroduceerd in de restaurants. Vorig jaar zomer maakte de stroopwafelvariant een uitstapje naar Amerika waar hij tijdelijk, gedurende de zomer, in heel Amerika op de menukaart stond. Dit was een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands product op alle Amerikaanse menukaarten in ruim 14.000 restaurants. 

Schoolvoorbeeld

“Robert de Gruyter is een schoolvoorbeeld van een zeer ondernemende franchisenemer”, aldus Erwin Dito, Managing Director van McDonald’s Nederland. “In de afgelopen 25 jaar hebben we Robert leren kennen als een echte ondernemer, die voortdurend op zoek is naar mogelijkheden om zijn restaurants te laten groeien. Hierbij staat de gast altijd centraal. Robert besteedt veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling van de mensen binnen zijn organisatie, waarbij hij velen ook de mogelijkheid biedt om kennis en vaardigheden op te doen middels externe trainingen. Zijn managers en medewerkers zijn een belangrijke schakel in het succes van zijn restaurants en velen zijn dan ook al geruime tijd werkzaam bij hem. Daarnaast is Robert een zeer betrokken ondernemer voor de gehele organisatie. Diverse bestuursfuncties getuigen hiervan.”

Franchisenemer Robert de Gruyter reageert: “Ik ben zeer vereerd met deze erkenning. Maar bovenal is het een compliment voor ons gehele team. Ook in deze uitdagende tijd doen zij elke dag keihard hun best om onze  gasten te laten genieten van onze producten en services. We doen het bij McDonald’s allemaal en altijd samen, dat maakt het al 25 jaar lang elke dag een feestje om voor dit mooie merk te werken.”
 

Bekijk ook