McDonald’s stelt Alex Weber aan als CFO

McDonald’s Nederland heeft Alex Weber aangesteld als CFO. Weber wordt hiermee verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het financiële beleid van McDonald's Nederland B.V. en zal leiding geven aan de afdeling Finance. Hij neemt hiermee het stokje over van Wendela van de Water.
 
Alex heeft ruim 11 jaar ervaring in financiële functies bij onder andere Deloitte en AkzoNobel op het gebied van accountancy, compliance, reporting, financial planning en business insights & analysis. In zijn laatste functie bij AkzoNobel was Alex medeverantwoordelijk voor de Noord-Europese regio als lid van het regionale managementteam en het SMU Financial Leadership team.

Wendela van de Water werkte sinds 2001 bij McDonald's Nederland en bekleedde er diverse financiële functies. Voor haar inspanningen en bijdrage aan McDonald’s Nederland ontving zij in 2012 de internationale President’s Award. In 2014 werd zij Director Finance.
 
Manu Steijaert, Managing Director McDonald’s Nederland: “Wij zullen Wendela missen. Tegelijkertijd zijn we verheugd dat we Alex, met zijn brede ervaring en frisse kijk op de business, toe kunnen voegen aan ons managementteam.”

In september kondigde McDonald’s aan dat de huidige Director Marketing, Communications & Insights, Erwin Dito, per 1 januari 2019 Managing Director McDonald’s Nederland wordt. De huidige Managing Director, Manu Steijaert, zal per 1 januari 2019 de rol van Vice President International Operated Markets gaan vervullen binnen de McDonald’s Corporation.

Bekijk ook