Development Director Bas Klaassen vertrekt bij McDonald’s

Bas Klaassen neemt na 20 jaar bouwen aan McDonald’s in Nederland afscheid van de restaurantketen. Klaassen startte zijn carrière bij McDonald’s in 2000, de laatste 11 jaar was hij lid van de directie van McDonald’s Nederland. 

Naast de vestigingsstrategie was Klaassen onder meer verantwoordelijk voor de modernisering van de uitstraling van de restaurantketen. Zowel het interieur als exterieur hebben onder zijn leiding een metamorfose ondergaan. 

Projecten welke recentelijk onder zijn verantwoordelijkheid worden uitgevoerd zijn de dubbele drivelanes, uitrol van McCafé en het ontwikkelen van nieuwe duurzame standaarden voor de keten. 

“Ik ben trots op de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan het succes van McDonald’s in Nederland. De innige samenwerking met collega’s, franchisenemers en leveranciers hebben ervoor gezorgd dat we mooie projecten hebben kunnen realiseren. Na een periode van 20 jaar is het echter tijd voor een volgende stap en te ontdekken welke nieuwe uitdagingen op mijn pad komen”, aldus Klaassen.

Algemeen Directeur Erwin Dito over Klaassen: “Bas heeft een getalenteerd en solide team neergezet en er staat een prachtige portefeuille aan restaurants en vernieuwde restaurants. Onder zijn enthousiasme en leiding is een indrukwekkende hoeveelheid werk verzet waar we Bas zeer dankbaar voor zijn.” 

Organisatie wordt aangepast

De carrièreswitch van Klaassen geeft McDonald’s Nederland de ruimte om haar organisatie aan te passen aan de snel veranderende markt van development en bouw van locaties en concepten. McDonald’s gaat Business Development samen brengen met Construction. 

Ook het verkennen van mogelijke locaties, projectontwikkeling en vastleggen van locaties vraagt een wendbare organisatie, daarom voegt McDonald’s haar team real estate samen met de finance afdeling.
 

Bekijk ook