Jos van Kempen treedt toe tot directie McDonald’s Nederland

Jos van Kempen is per 1 maart benoemd tot Director Franchising & Development en treedt toe tot de directie van McDonald’s Nederland. Binnen dit aandachtsgebied is hij verantwoordelijk voor de franchisingrelaties en de vestigingsstrategie van de restaurantketen in Nederland. Dit reikt van het verkennen van locaties, bouwen en verbouwen van restaurants tot begeleiding van business ontwikkeling en besluitvorming voor Franchisenemers.
 
Met bijna 36 jaar ervaring kent Van Kempen een indrukwekkende loopbaan bij McDonald’s. In 1985 is hij gestart als management trainee in Arnhem waar hij doorgroeide tot Supervisor. In 1993 heeft hij de overstap gemaakt naar McDonald’s Nederland waar hij als Openingsmanager startte. Na meerdere posities binnen Operations en Franchising vervuld te hebben, kreeg hij al snel leidinggevende posities toebedeeld. Zijn laatste rol was Head of Business Development & Construction. In 2015 kreeg Van Kempen de President’s Award uitgereikt, een prestigieuze, interne, internationale McDonald’s award voor de best presterende medewerker van McDonald’s.

Nieuwe uitdaging binnen McDonald's 

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland, over Van Kempen: “Ik ben blij dat Jos ook deze nieuwe uitdaging weer aangaat. Hij is een prachtig voorbeeld van hoe je jezelf kunt ontwikkelen binnen McDonald’s. Met zijn jarenlange ervaring en staat van dienst is hij een geweldige sparringpartner voor het gehele directieteam en onze betrokken Franchisenemers. Met Jos hebben we de ideale persoon gevonden om samen met onze Franchisenemers invulling te geven aan de strategische keuzes die we gezamenlijk maken.” 
 
Jos van Kempen, Director Franchising & Development: “Ik ben blij met de kans en het vertrouwen dat ik van mijn collega-directieleden én onze Franchisenemers krijg. Ik kijk ernaar uit om samen met onze toegewijde Franchisenemers en leveranciers verder te bouwen aan een future proof McDonald’s in Nederland. Juist in deze tijd waarin we als marktleider het goede voorbeeld willen geven op het gebied van duurzaam bouwen, ben ik trots hier een nog grotere bijdrage aan te mogen leveren.” 

Over McDonald’s Nederland

Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 15.000 medewerkers met zorg worden bereid. De gezondheid en veiligheid van gasten en werknemers hebben de hoogste prioriteit. In Nederland heeft McDonald’s 254 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering, evenals het inzetten van haar schaalgrootte om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.