McDonald’s introduceert prototype restaurant voor zittende horeca

McDonald’s heeft in restaurant Arnhem GelreDome een prototype restaurant ingericht dat mogelijkheden weergeeft in de anderhalvemetereconomie. In deze voorbeeldsituatie toont McDonald’s hoe zittende horeca in de anderhalvemetereconomie eruit zou kunnen zien. McDonald’s is bezig samen met haar franchisenemers én horecavakgenoten het prototype te verbeteren, om een opstart van alle zittende horeca mogelijk te maken.

McDonald’s heeft, met de kennis van nu, twee varianten uitgewerkt die een blauwdruk zouden kunnen vormen van hoe de zittende horeca straks weer gasten kan verwelkomen: Take Out Plus en Dine In. Bij Dine In wordt de bestelling in het restaurant  aan tafel geserveerd, met behulp van een serveerwagen om een veilige afstand te houden tussen medewerkers en gasten.

De herinrichting van restaurant Arnhem GelreDome betreft een demonstratie, naast de contactloze McDrive die gewoon open is. McDonald’s heeft de hele klantreis in het restaurant aangepast; functionele communicatie en aanwijzingen zijn fun gemaakt. Arnhem GelreDome is het eerste McDrive restaurant waar McDonald’s ook Take Out introduceert. Deze service is met name gericht op het helpen van gasten die het restaurant niet kunnen bezoeken via de McDrive, bijvoorbeeld fietsers of voetgangers.

Oplossingen

Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland, vertelt: “Als grootste horecabedrijf van Nederland denken we graag in oplossingen. Uiteraard is elk restaurant anders, dat geldt ook voor onze eigen restaurants, maar elke ondernemer heeft wel met dezelfde uitdagingen te maken om een veilige omgeving voor gasten en medewerkers te creëren. Daarom nodigen we collega-horecaondernemers uit bij ons te komen kijken en met elkaar na te denken over verbeteringen waar de hele horeca iets aan heeft. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle Nederlanders straks weer op veilige wijze kunnen genieten van alles wat de horeca te bieden heeft.”

Contactloze bestelmogelijkheid

Het prototype in Arnhem bouwt voort op de extra maatregelen die de restaurantketen in maart heeft genomen om gasten via de McDrive en McDelivery, en in enkele gevallen Take Out bij restaurants zonder McDrive, een geheel contactloze bestelmogelijkheid te bieden. Zo zijn de werkwijze en keukenopstelling ingrijpend veranderd. Van een dynamische werkwijze naar een statische werkwijze, waar medewerkers in zones werken op 1,5 meter afstand en waar nodig met afscheidingen. ‘Zet neer, stap weg en pak over’ is het nieuwe werken voor de medewerkers.

Aangepaste werkwijze

McDonald’s lanceerde op 1 mei een videoclip voor haar medewerkers met uitleg over de aangepaste werkwijze in de restaurants. Rapper Jac Forty heeft de tekst ingezongen en medewerkers spelen mee in de videoclip. 

“We zijn ontzettend trots op alle medewerkers in onze restaurants die zich razendsnel aanpassen aan veranderde omstandigheden, zoals een nieuwe manier van werken in de keukens om meer afstand te bewaren”, vertelt Dito. “We hopen dat de rap en videoclip onze crewleden helpen het principe van ‘zet neer, stap weg, pak over’ op een leuke manier nog meer eigen te maken.”

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook