Ontbijt is snelste stijger in sales bij McDonald’s

De focus van McDonald’s Nederland op het uitbreiden van haar service en kwaliteit en de verbreding van het assortiment wordt omarmd door Nederland. 

“De ingezette strategie loont, onze gasten waarderen de keuzes die we maken. Dit zien we terug in de omzetgroei, maar nog belangrijker voor ons, we zien het ook in de groei van nieuwe en terugkerende gasten. Naast een gemaksoptie merken we dat McDonald’s steeds meer een bestemming wordt. Het komende jaar blijven we investeren in service aan onze gasten en kwaliteit en de variatie van het assortiment. Daarnaast hebben we de ambitie om de komende jaren zo’n 5 nieuwe restaurants per jaar te openen”, reageert Erwin Dito, Managing Director McDonald’s Nederland.

Het totale aantal gasten is vorig jaar met 4,6% gegroeid, door nieuwe en vaker terugkerende gasten. In 2018 behaalde de restaurantketen in fresh & fast food een omzet €896 miljoen, een stijging van 10,3% in vergelijking met het jaar ervoor. McDonald’s heeft de afgelopen jaren ingezet op uitbreiding van service en kwaliteit. In 2018 heeft McDonald’s 17 nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder 9 Premium Burgers.

McCafé en McDelivery

Daarnaast is het concept McCafé afgelopen jaar bij 40 restaurants geïntroduceerd en zijn er inmiddels 90 McCafé’s waar McDonald’s koffiespecialiteiten serveert. Ontbijt is de snelste stijger in sales met een groei van 17,6%. Een andere belangrijke groeipijler is McDelivery wat nu in 28 restaurants in Nederland aangeboden wordt. De Big Mac was het populairste product in 2018 met ruim 72.000 McDelivery bestellingen. In 2019 wordt McDelivery uitgerold naar meer steden waaronder Delft en Leiden.

Schaalgrootte inzetten om te verduurzamen

In 2018 heeft McDonald’s het wereldwijde duurzaamheidsprogramma Scale for Good gelanceerd, waarbij de restaurantketen haar schaalgrootte gebruikt om te verduurzamen en een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. 

“Als grootste restaurantketen ter wereld, heeft McDonald’s de kans en verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de meest urgente maatschappelijke en duurzame uitdagingen van deze tijd. In Nederland geven we hier invulling aan met onder meer nascheiding van afval uit prullenbakken, het verduurzamen en verminderen van verpakkingen en de introductie van snellaadpunten samen met Nuon | Vattenfall. Maar denk ook aan het bieden van lekkere verantwoorde keuzes en gasten helpen om die keuze te maken. Ook maken we lezen leuk met de introductie van een leesboekje bij het Happy Meal”, aldus Dito.

Bekijk ook