kwalitaria: Je eigen horecazaak starten in deze tijd? Juist nu!

In deze tijden een eigen horecazaak starten? Weet je het zeker? Ja, natuurlijk, is het antwoord! De markt beweegt en staat zeker open voor verandering. Als jij hierop in weet te spelen dan wachten er mooie, uitdagende kansen op je. Kortom, nu starten? Ja, juist nu! Kwalitaria legt je uit waarom.

Veranderende markt biedt kansen

De horecabranche heeft de afgelopen periode flink wat tegenslagen te verduren gehad, maar of zij stil staan? Dat zeker niet! Restaurant dicht? Gelijk de focus op afhalen en bezorgen. Vervroegde sluitingstijd? Dat wordt de toegestane tijd nog beter benutten. Op deze manier hebben veel startende ondernemers laten zien dat succesvol openen in coronatijd wel degelijk kan. Zolang je maar een flinke dosis creativiteit en flexibiliteit hebt.

Nieuwe dingen? Consumenten staan te springen!

Iedereen baalde dat zijn/haar favoriete restaurant of eetcafé gesloten was. Daarin ben je niet de enige. Al die mensen die niet naar hun vaste eettentjes konden zijn op zoek gegaan naar iets waar zij nog wel terecht konden of waar ze online konden bestellen. Het resultaat? Veel mensen stonden open om nieuwe dingen uit te proberen en eindelijk eens van hun vaste patroon af te stappen. Nieuwe dingen zoals jouw zaak! Heb je het door? Dit is het moment om nieuwe gasten te bereiken.

Maaltijdbezorging is booming. En dat blijft.

Maaltijdbezorging heeft tijdens de coronaperiode een enórme boost gekregen. En nog steeds blijft die trend aanhouden. Mensen zijn meer en meer gewend geraakt aan het online bestellen van eten. De mensen zien het gemak ervan in en zijn daardoor sneller geneigd om nog eens online te bestellen. Kortom, online bestellen en bezorgen is en blijft booming. Weet jij dit proces goed in te richten (lees: kun je snel kwaliteit leveren), dan kun je hier heel veel uithalen. Of je nu de deuren van jouw zaak moet sluiten vanwege een lockdown of niet.

Kansen ontstaan waar de klappen vallen

Als er twee branches hard getroffen zijn door de coronacrisis, dan zijn het de horeca en retail. Er zijn de afgelopen periode veel harde klappen gevallen, maar aan de andere kant levert dit ook kansen op, hoe hard dit ook klinkt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan goede locaties op interessante plekken die beschikbaar komen.

Alleen starten of samen? Vergeet franchise niet!

Een eigen zaak starten blijft altijd spannend, of het nu coronaperiode is of niet. Vergeet niet dat je het niet alleen hoeft te doen! Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het aansluiten bij een franchiseformule? Een bewezen en succesvolle formule is precies wat jij in deze tijd goed kunt gebruiken. Je profiteert direct van de beschikbare ervaring, kennis van de markt en de middelen om hier snel op in te kunnen spelen.

Een bewezen franchiseformule, zoals Kwalitaria, kan je veel werk uit handen nemen. Kwalitaria regelt de marketing, zorgt voor inkoopvoordeel en de beste support. Hierdoor kan jij je bezig houden met wat je het liefste doet: ondernemen. Terwijl jouw zaak wordt opgebouwd stoomt onze opstartcoördinator je helemaal klaar om uit de startblokken te vliegen! Wat zeg jij ervan: ben jij klaar om nu te starten?

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.