Verbouwde Kwalitaria Zoetermeer klaar voor verdere groei

Na een verbouwing van 3 weken is Kwalitaria Zoetermeer haast niet meer terug te herkennen. De gedateerde inrichting van de cafetaria heeft plaatsgemaakt voor een modern en gezellig interieur. Een mooie bekroning op het feit dat eigenaar Vincent Lorist en zijn vrouw Monique al 30 jaar in het vak zitten.

Wie de cafetaria in Winkelcentrum De Vlieger binnenstapt, moet even twee keer knipperen. De vernieuwde zaak lijkt in weinig nog op de oude inrichting. “Het was ook wel hoog tijd voor vernieuwing,” vertelt eigenaar Vincent. “De laatste verbouwing vond 18 jaar geleden plaats en tussendoor is er slechts een kleine update gedaan. De verbouwing was dus eigenlijk geen keuze, maar een must. ”

Klaar om verder te groeien

De vernieuwde zaak is helemaal ingericht volgens het nieuwste Kwalitaria concept. “Het heeft een moderne uitstraling die helemaal bij deze tijd past”, aldus Vincent over het interieur. “Een tikje industrieel met veel groene details. Het is echt een aantrekkelijke plek geworden waar je gezellig kunt genieten van een lekkere maaltijd, burger, frietje of vers belegd broodje.”

Naast de moderne uitstraling, heeft de verbouwing ook verbeteringen gebracht met betrekking tot de bakcapaciteit en de routing. “Doordat we het steeds drukker zijn gaan krijgen, begonnen we op dat gebied wat problemen te ervaren. Nu dit is opgelost geeft ons dat de mogelijkheid om verder te groeien. We zijn klaar om de omzetgroei, die bij ons gestaag blijft doorgaan, de komende jaren te waarborgen.”

Bekroning op de afgelopen 30 jaar

De verbouwing is voor Vincent en zijn vrouw Monique tevens een mooie bekroning voor het feit dat ze al bijna 30 jaar in het vak zitten. “Op mijn zestiende ben ik begonnen in de horeca en vervolgens heb ik als manager bij diverse zaken ervaring opgedaan. In een van die zaken heb ik toen mijn vrouw leren kennen. Uiteindelijk zijn we in 1993 voor onszelf begonnen als cafetaria Hap Snap, wat later een Kwalitaria werd.”

Nog steeds staan Vincent en Monique elke dag met veel plezier in de zaak. “Al is het soms wel flink aanpoten”, vertelt hij. “De piekbelasting is extreem en kort. Maar onze productiviteit is hoog, daar is het team ook op samengesteld. Om dagelijks onze gasten weer goed en snel te kunnen bedienen, ondanks de hoge tijdsdruk, dat is toch wel het mooiste van het vak.”

Hoe ziet Vincent de toekomst tegemoet? “Ik durf mij niet aan een toekomstvisie te wagen; de laatste jaren zijn zo onvoorspelbaar geweest. “Wij hopen in ieder geval nog heel lang in onze mooie, vernieuwde zaak te kunnen staan en veel gasten te mogen verblijden.”

Ondernemers Kwalitaria Zoetermeer
Vincent Lorist en zijn vrouw Monique
Bekijk ook