Voormalig bedrijfsleidster neemt Kwalitaria Nieuw Vennep over

NIEUW-VENNEP – Na een aantal jaar als bedrijfsleidster bij Kwalitaria Nieuw Vennep te hebben gewerkt, merkte Anoek Kraaijeveld-Buijs dat ze klaar was voor de volgende stap. Ze trok de stoute schoenen aan, besprak haar gevoel met voormalig eigenaar Frank en zie waar het haar heeft gebracht: samen met haar partner Kelly Kraaijeveld-Buijs is ze de nieuwe eigenaresse van Kwalitaria Nieuw Vennep.

“Voormalig eigenaar Frank en ik zijn altijd open en eerlijk naar elkaar geweest, dus toen ik het gevoel kreeg klaar te zijn voor een nieuwe stap, heb ik dit meteen met hem besproken”, vertelt Anoek over hoe het balletje is gaan rollen. “Frank merkte dat hij niet meer de volledige focus had om het bedrijf te leiden en stelde mij uiteindelijk de vraag of ik de zaak van hem wilde overnemen.” En zo geschiedde…

Voorafgaand aan de overname is Anoek zo’n 5,5 jaar werkzaam geweest bij Kwalitaria Nieuw Vennep in de functie van bedrijfsleidster. “Na meerdere horecabaantjes waar ik mijn draai niet helemaal kon vinden, ben ik bij Kwalitaria Nieuw Vennep terechtgekomen. Vanaf de eerste dag had ik een goede band met Frank. We vertrouwden elkaar direct en hij heeft mij alle ruimte gegeven om mij te ontwikkelen tot wie ik nu ben. Een betere leermeester heb ik mij niet kunnen wensen.”

Een goed team

Kersverse onderneemster Anoek staat er niet alleen voor. Ook partner Kelly is als eigenaresse betrokken bij de zaak. “We vormen samen een goed team”, vertelt Kelly. “We zijn op elkaar ingespeeld en vullen elkaar aan. Anoek is een echte horecatopper en geniet ervan om met klanten om te gaan. Ik ben meer op de achtergrond aanwezig met de voorbereidingen en administratie. Een duidelijke taakverdeling dus: Anoek de voorkant en ik de achterkant, maar samen runnen wij het bedrijf in zijn geheel.”

Het team dat ze om zich heen hebben is ontzettend belangrijk, benadrukken beiden. “Ik durf wel te zeggen dat we nu het beste team hebben dat er in de afgelopen 5 jaar heeft gestaan”, stelt Anoek. Wij zijn op elkaar ingewerkt en hebben veel voor elkaar over. Het voelt als familie en dit stralen wij ook uit naar onze gasten. Kelly vult aan: “Wij proberen dicht bij ons personeel te staan, met ze mee te denken en ze te helpen waar nodig. Wij geloven dat als je dat extra stapje voor ze zet, ze ook veel voor jou als ondernemer over hebben. Dat is denk ik ook de reden dat wij geen last hebben van een personeelstekort.”

Vertrouwd én vernieuwend

Vennepers kunnen nog gewoon van het oude, vertrouwde assortiment genieten. “Wij hebben een ruim assortiment met voor ieder wat wils”, vertelt Anoek over de menukaart. “Je kunt bij ons terecht voor een vette hap, maar ook voor een gezonde salade of een vegetarische burger.  En niet te vergeten: onze belegde broodjes en seizoensproducten zijn echte aanraders. Kwalitaria is een goed doordacht concept dat vooruitdenkt en met de trends meegaat. Dat maakt ons trots om tot deze formule te behoren.”

Over de plannen voor de komende tijd zegt Kelly het volgende: “Voorlopig gaan wij op dezelfde voet verder. Wel is het de bedoeling om binnen afzienbare tijd het restaurantgedeelte te verbouwen, dat is echt nodig.” Maar bovenal hopen de dames de buurtbewoners snel (weer) te zien. “We weten dat er in het verleden dingen minder goed zijn gegaan, maar hier hebben we van geleerd. We zijn ervan overtuigd dat wij nu echt op de goede weg zitten. We hebben een leuk, volwassen team, aangevuld met jongeren. Iedereen is ontzettend gemotiveerd en met z’n allen maken we elke dag weer met veel passie de lekkerste gerechten klaar.”

Over Kwalitaria

Kwalitaria is al meer dan 25 jaar de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. We kiezen voor de allerlekkerste smaak en maken onze producten steeds iets duurzamer. Zo maken we onze burgers van Hollands rundvlees en plofkipvrije kip en serveren we ze op biologische broodjes van Hollands graan. Bovendien zijn alle burgers in een vegetarische variant te bestellen. Onze friet maken we van heerlijke Hollandse Agria aardappelen. Lekker én beter voor het milieu, want dat scheelt een hoop vervoer. Sinds 2004 is Kwalitaria een franchiseformule van Food Franchise Company (FFC).

Ben jij geïnteresseerd geraakt en net als Anoek klaar om te groeien met Kwalitaria?

Klik hier en vraag vrijblijvend meer informatie aan!