Kwalitaria opent vier nieuwe vestigingen in 2 maanden

Kwalitaria groeit. De cafetariaformule opende de afgelopen periode meerdere nieuwe vestigingen. Na de opening van Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam en Kwalitaria Bussum afgelopen week staat de teller op vier openingen in twee maanden tijd.

In totaal telt Kwalitaria nu ruim 135 vestigingen in heel Nederland. “Iedere buurt verdient in onze ogen een Kwalitaria,” stelt Martijn Boone, die bij formulehuis FFC eindverantwoordelijk is voor de marketing en sales. “Ons nieuwe take-away en delivery-concept helpt ons om te groeien. Omdat alles tegenwoordig draait om afhalen en bezorgen, heeft een nieuwe vestiging minder vierkante meters en niet per se een A-locatie nodig”, legt hij uit over het nieuwe concept. “En dat betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn om te starten.”

Tweede zaak nu eenvoudiger

Het nieuwe concept maakt ook de stap naar een tweede vestiging eenvoudiger. Zo is de in september geopende Kwalitaria Barentsz de tweede vestiging voor Gianmarco Tutone. “Ik liep al een tijd met de wens rond om, naast mijn zaak in Rotterdam, nog een Kwalitaria te openen”, aldus de jonge ondernemer. “Door het nieuwe concept is deze wens sneller uitgekomen dan gedacht. Mijn nieuwe, compacte zaak in Capelle aan den IJssel is hoofdzakelijk gericht op bezorgen en afhalen en heeft een speciaal gedeelte waar je ambachtelijk schepijs kunt halen.”

Kwalitaria Franchise

Ruim opgezette Kwalitaria blijft

Het nieuwe concept betekent overigens niet dat het bestaande Kwalitaria 4.0-concept, dat zich kenmerkt door een gezellige restaurantomgeving, vaarwel wordt gezegd. Dit concept voldoet nog steeds aan de wensen op het gebied van eten en drinken, vinden ook kersverse Kwalitaria-ondernemers Chris Lich en Jan van der Weele. Zij openden in augustus een gloednieuwe, ruim opgezette Kwalitaria Délifrance vestiging in Winschoten. “We wilden iets neerzetten wat er in deze buurt nog niet is”, aldus het ondernemersduo. “Van ambachtelijke hamburgers, heerlijke broodjes en verse salades tot een stamtafel waar koffie gedronken kan worden. En dat alles in een ruime zaak met een groot buitenterras.”

Meer openingen gepland

Voor de komende periode staan er voor Kwalitaria nog meer openingen op de planning. “Het doel is om dit jaar vijftien nieuwe vestigingen te hebben geopend, we zijn heel goed op weg”, aldus Martijn Boone. “Zo krijgt langzaam elke buurt die Kwalitaria.”

Kwalitaria Franchise
Bekijk ook