Frisse wind voor Kwalitaria Délifrance in Winschoten

WINSCHOTEN – Er waait een frisse wind door de Kwalitaria Délifrance vestiging aan het Oldambtplein in Winschoten. Bijna twee jaar na de opening is het voor de cafetaria en lunchroom tijd voor verdere ontwikkelingen. De focus ligt de komende periode op maaltijdbezorging en kwaliteit, en daarbij komt nieuwe bedrijfsleider Henri goed van pas.

“Het was tijd om verdere stappen te maken”, vertelt ondernemer Jan van der Weele. “We zijn dan ook heel blij met de komst van nieuwe bedrijfsleider Henri Wattez die vanaf nu de dagelijkse leiding op zich neemt”. ‘Een echte oude rot in het vak’ omschrijft Jan hem. “Hij heeft heel veel ervaring in de horeca, dus dat gaat ongetwijfeld een positieve invloed hebben. Hij weet alles van kwaliteit, hygiëne en de gastbeleving, dus deze versterking kunnen we goed gebruiken.”

Focus op bezorgen

De focus van Kwalitaria Délifrance Winschoten ligt de komende tijd voor een groot deel op het bezorgen van maaltijden. “Al onze lekkernijen en broodjes zijn ook online te bestellen”, laat Jan weten. “Zeven dagen per week staan we met onze bezorgservice voor je klaar. Ook een verzorgde lunch voor bedrijven of een bittergarnituur op het werk behoort tot de mogelijkheden.” De komende tijd wordt ook gebruikt om de bezorgservice verder te optimaliseren. “We doen het stapje voor stapje en als alles goed loopt zijn we voornemens om ons bezorggebied nog verder uit te breiden.”

Ruime zaak met groot terras

De focus op delivery betekent niet dat gasten niet meer welkom zijn in het restaurant aan het Oldambtplein. Integendeel, nieuwe bedrijfsleider Henri hoopt de buurtbewoners snel te mogen ontmoeten. “Het contact met de gasten is toch het mooiste van het vak”, stelt hij. “En het is zeker de moeite waard om een bezoekje aan de winkel te brengen. Het is een ruim opgezette zaak met meerdere zitplaatsen. Aan de stamtafels is al menig kopje koffie gedronken. We zitten op een schitterende locatie en straks in het voorjaar komt het ruime terras weer goed van pas; een fijne plek om een frietje, broodje of ijsje te eten.”

Voor elk wat wils

“We bieden voor elk wat wils aan”, benadrukt Jan. “En voor alle eetmomenten”, doelt hij op de aparte Kwalitaria en Délifrance counters in de zaak. “Wil je lekker lunchen, dan kies je voor een vers afgebakken en belegd broodje van Délifrance. Voor een uitgebreidere maaltijd zit je goed met het Kwalitaria assortiment dat onder andere bestaat uit rijkbelegde burgers, friet met een topping, complete maaltijden en een kindermenu. En uiteraard ontbreekt de eierbal niet op onze menukaart!”

Welk gerecht moeten we volgens Jan echt proeven? “Dan raad ik onze seizoensproducten aan. Elk seizoen verschijnen er zes nieuwe specialiteiten op ons menu met verrassende ingrediënten. Zo hebben we op dit moment een friet special met curryworst en een roti kroket met duurzame Kipster kip.”

Dat smaakt naar meer

Het is duidelijk, Jan en Henri zijn er klaar voor om de boel te finetunen. “We kijken ernaar uit om Kwalitaria Délifrance Winschoten naar een nog hoger plan te tillen en nodigen alle buurtbewoners graag uit om te komen ervaren hoe dat in de praktijk smaakt.”

Bekijk ook