Nieuw gezicht voor Kwalitaria Délifrance Delden

Het had weinig gescheeld of Remco Banda had elders een Kwalitaria geopend, maar toen hij de vestiging in het Twentse Delden zag wist hij: dit wordt mijn zaak. Per 1 maart is het definitief en is Remco de nieuwe eigenaar van Kwalitaria Délifrance Delden. En daar heeft hij enorm naar uitgekeken: “Ik kan niet wachten om alle Deldenaren te ontmoeten”.

 

Remco Banda

 

Na zeventien jaar lang een eigen bruin café te hebben gehad, vond Hengeloër Remco Banda (44) het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij uiteindelijk bij Kwalitaria: “De formule sprak mij erg aan, dus toen ben ik in gesprek gegaan. In eerste instantie voor een andere vestiging, maar toen ik in de gaten kreeg dat deze locatie in Delden ook beschikbaar was, hoefde ik niet lang na te denken. Het is een prachtige locatie en ook de combinatie met Délifrance stond mij erg aan.”

Horecaman in hart en nieren

Met Remco staat er een echte horecaman in de zaak. “Tijdens een bijbaantje in mijn jongere jaren kwam ik erachter dat ik de horeca eigenlijk veel leuker vond dan de opleiding tot laborant die ik volgde. Ik maakte mijn opleiding af, maar ging uiteindelijk toch de horeca in. Ik heb onder andere gewerkt bij een eetcafé, een steakhouse en zalencentrum, tot ik besloot om liever voor mijzelf te werken en een eigen kroeg begon in Hengelo. Dat heb ik zeventien jaar lang gedaan.”

De handen zijn inmiddels al flink uit de mouwen gestoken in Delden: We hebben het vegetarisch aanbod al aanzienlijk vergroot”, vertelt Remco. “En we zijn bezig om de lekkernijen voor bij de koffie uit te breiden. Want, benadrukt hij: “We zijn er voor alle momenten. Voor een lunch met vers belegde Délifrance broodjes, een heerlijk Kwalitaria frietje met een snack, burger of kipsaté, maar net zo goed voor alleen een kopje koffie of een ijsje.”

Ruimere openingstijden

Remco kijkt met smart uit naar het voorjaar. “We hebben een groot terras rondom een mooie beuk die al 150 jaar oud is. Gasten kunnen er tijdens de zomerperiode extra lang vertoeven: vanaf 1 april zijn we van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 20.30 uur en op zondag van 12.00 tot 20.30 uur. En voor wie liever thuis van onze lekkernijen geniet, bezorgen we alle dagen van de week ook thuis.” Om al die gasten een heerlijke maaltijd voor te schotelen, kan het team van Kwalitaria Délifrance nog wat versterking gebruiken. Remco: “Loop gerust eens binnen voor meer informatie over een (bij)baantje bij ons.”

Het is duidelijk. Kersverse ondernemer Remco zit niet graag stil en weet van aanpakken. “Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om alle buurtbewoners snel te ontmoeten.” Tegen hen wil hij bovendien nog het volgende kwijt: “Houd onze social kanalen in de gaten voor smakelijke openingsacties, want de overname vier ik graag samen met jullie!

Over Kwalitaria

Kwalitaria is al meer dan 25 jaar de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. Ze kiezen voor de allerlekkerste smaak en maken hun producten steeds iets duurzamer. Zo maakt Kwalitaria hun burgers van Hollands rundvlees en plofkipvrije kip en serveren ze ze op biologische broodjes van Hollands graan. Bovendien zijn alle burgers in een vegetarische variant te bestellen. Hun friet maken ze van heerlijke Hollandse Agria aardappelen. Lekker én beter voor het milieu, want dat scheelt een hoop vervoer. Sinds 2004 is Kwalitaria een franchiseformule van Food Franchise Company (FFC).

Wil je meer weten over Kwalitaria?