Hoe gaan food formules om met het Coronavirus?

New York Pizza

New York Pizza is de komende tijd open voor afhalen en bezorgen. De bestellingen worden contactloos bezorgd. 

Zo werkt het:

 1. Bestel online en betaal online (bijvoorbeeld met iDEAL).
 2. De bezorger haalt de bestelling uit de tas, legt deze voor je deur en belt aan. 
 3. De bezorger doet twee stappen achteruit.
 4. De bezorger wacht tot jij je bestelling hebt gepakt. 
 5. De bezorger wenst je een fijne avond en gaat weer verder.

Voor afhalen gelden er een aantal belangrijke adviezen. Het is enkel toegestaan om met maximaal drie klanten de winkel te betreden. Hierbij is het belangrijk om gepaste afstand te houden, namelijk 1,5 meter. 

Voedselveiligheid- en hygiëne procedures

In alle winkels van New York Pizza hebben ze extra aandacht voor het naleven van de voedselveiligheid- en hygiëne procedures. Dit geldt voor zowel de hygiëne in de winkels als de hygiëne van de medewerkers. 

Het personeel dat de pizza bereidt wast regelmatig hun handen met zeep en desinfectans. De pizza wordt daarna minimaal 5 minuten op 250 graden Celsius vers gebakken in de ovens. Deskundig medisch advies heeft bevestigd dat virussen, waaronder COVID-19, de hoge temperaturen van de pizza-ovens niet overleven. Zodra de pizza uit de oven komt, gaat deze na minimale handelingen meteen in de doos. Uit voorzorg heeft New York Pizza een aantal zaken uit hun assortiment gehaald, zo hebben zij geen salades meer en zit er geen sla meer op een aantal pizza’s.

Bovendien houden zij nauwlettend de ontwikkelingen en het advies van het RIVM in de gaten.

Bakker Bart

Bakker Bart winkels blijven open om iedereen te voorzien van brood en andere lekkernijen, maar wel met opvolging van de algemene richtlijnen van de RIVM.

Ook kan je bij Bakker Bart via hun website bestellen voor afhalen en bezorgen.

Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, verzoeken zij om zoveel mogelijk met de pin/ iDEAL te betalen. 

Domino’s Pizza

Op basis van de maatregelen van de Rijksoverheid mogen winkels van Domino’s open zijn voor afhalen en bezorgen. De veiligheid van het eten en van de medewerkers en klanten, blijft de hoogste prioriteit. Daarom adviseert Domino’s haar klanten om bij bestelling te kiezen voor contactloos bezorgen. 

Afhaal is mogelijk. Hiervoor hanteren zij strikte regels: 

 • Niet meer dan 1 klant in de winkel
 • Indien klanten buiten moet wachten, wordt toegezien op het houden van voldoende afstand (min. 1,5meter)
 • Het is niet toegestaan in de winkel te blijven of bestelling op te eten
 • Plaats bij voorkeur via dominos.nl en betaal met een online betaalmethode

Daarnaast worden de winkelmaterialen regelmatig gedesinfecteerd.

Subway

De Drive Thru restaurants van Subway Nederland zijn open. Ook is afhaal mogelijk bij de Subway restaurants en Subway verzorgt thuisbezorging voor haar gasten. 

Gegeven de landelijke sluiting van alle restaurants in Nederland, is het restaurantgedeelte van alle 213 Subway restaurants in Nederland gesloten voor gasten tot in ieder geval 6 april 2020.

Subway restaurants hebben al verregaande hygiënische maatregelen doorgevoerd. Frequenter schoonmaken en desinfecteren van de werkplekken, vaker de handen wassen, vaker van handschoenen wisselen. 

Afhaalservice
Ter bescherming van zowel de gasten als de medewerkers, verloopt de afhaalservice conform de volgende hygiënevoorschriften: er mag slechts 1 gast per keer het restaurant binnen, betaling verloopt contactloos. Als de bestelling klaar is, zet de medewerker deze in een tas klaar, zodat de gast deze zelf kan pakken en er geen contact is.

Thuisbezorging
Gasten kunnen via de apps van partners UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd checken of er een Subway in de buurt is waar ze kunnen bestellen. Voor thuisbezorging gelden de services en voorwaarden van de partners. Deze thuisbezorging is dusdanig ingericht dat alle richtlijnen voor minimaal contact worden nageleefd.

Mocht er vanuit de Nederlandse overheid, het RIVM en lokale GGD’s nader advies komen voor verandering van de service, dan volgt Subway dit op. Subway blijft de situatie continu monitoren en evalueren op basis van de actueel beschikbare informatie.

backWERK

backWERK winkels zijn geopend als take-away (uitgezonderd: beide winkels in Almere en Amsterdam, Rotterdam Centraal Station en Dijkzigt en Schiedam).

Bovendien verzoeken zij wel als je je niet helemaal lekker voelt om thuis te blijven. Dit is voor de veiligheid van anderen en voor de medewerkers.

De Pizzabakkers

De Pizzabakkers zullen voor onbepaalde tijd alleen de keuken openen. Dit betekent dat je nog steeds je pizza kan afhalen. Er worden wel extra voorzorgsmaatregelen genomen om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Jij kan hiermee helpen door van tevoren je pizza online te bestellen en betalen. Vervolgens kan je hem ophalen op het door jou gekozen tijdstip.

Het is natuurlijk ook mogelijk om je pizza te laten bezorgen. Veel restaurants van De Pizzabakkers bieden deze mogelijkheid aan. Kijk op de website van De Pizzabakkers voor de bestelmogelijkheden bij jou in de buurt. 

Overigens worden de richtlijnen van het RIVM goed in de gaten gehouden. 

Doppio Espresso

Alle Doppio vestigingen zijn gesloten tot en met 6 april. Maar er is wel een mogelijkheid om een koffiekaart te kopen. Hiermee help je Doppio ook een klein beetje. Deze koffiekaart geeft je recht op 10 koffies naar keuze, zodra zij hun deuren weer mogen openen. 

Anne&Max

Bij Anne&Max is het mogelijk om af te halen en een aantal vestigingen bezorgen tot aan de deur. Hierbij zullen zij de richtlijnen van het RIVM volgen. Ook zullen zij iedereen op de hoogte houden van alle ontwikkelingen via Facebook, LinkedIn en Instagram. 

Om af te halen moet eerst de vestiging worden gebeld met jouw bestelling en vervolgens geef je aan wanneer je het op zou willen halen. Er mogen niet meer dan 3 gasten per keer in de vestiging en er moet 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden.

Ook bij het bezorgen van de bestelling moet er eerst gebeld worden naar de vestiging. Vervolgens wordt de bestelling tot aan de deur gebracht. Bovendien kan er contactloos betaald worden. 

Spare Rib Express

De vestigingen van Spare Rib Express attenderen en instrueren hun medewerkers extra op het naleven van de procedures voor voedselveiligheid- en hygiëne. Zoals het regelmatig wassen en schoonmaken van de handen met zeep en desinfectans. Ook volgen zij nauwlettend de ontwikkelingen en het advies van het RIVM. 

Het afhalen van bestellingen is niet meer mogelijk. Alle bestellingen worden thuis bezorgd. Er zal voorlopig contactloos worden bezorgd. De bezorger zal na het aanbellen de bestelling voor de deur plaatsen en zelf op 2 meter afstand gaan staan om direct contact tussen klant en bezorger te mijden. Bovendien moeten de bestellingen vooraf online worden betaald, omdat het voorlopig ook niet mogelijk is om contant te betalen. Dus zij verzoeken om online met iDEAL te betalen.

Taco Mundo

Taco Mundo blijft bezorgen. Hierbij staat de veiligheid van haar klanten en personeel voorop. Zij accepteren geen contant geld. De bestelling wordt bij de klant voor de deur gezet. Vervolgens moet de klant het tasje pakken met de bestelling. 

Taco Mundo volgt al een aantal weken de door het RIVM aanbevolen maatregelen voor de bereiding en bezorgingen van maaltijden. Hierdoor kunnen de bezorgingen wat langer duren dan mensen gewend zijn. 

Kwalitaria

Bezorgen en afhalen is hier mogelijk. Er worden wel maatregelen genomen.
Hierbij graag rekening houden met het volgende:

 • Kom zoveel mogelijk alleen.
 • Houd minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Vermijd drukte; er zal een maximaal aantal mensen worden toegelaten in de winkel.
 • Het ter plaatse nuttigen van je bestelling is niet toegestaan.
 • Betaal met pin.

FEBO

De FEBO blijft open. Naast bezorging zijn ook de Drives en afhaalgedeelte van alle vestigingen (weer) open voor bestellingen. In het afhaalgedeelte kun je al je favoriete snacks bestellen en direct meenemen.

In verband met de genomen maatregelen omtrent het COVID-19 virus is het zitgedeelte t/m 6 april gesloten. 

Kom je jouw bestelling bij ons afhalen? Houd dan rekening met het volgende:

 • Houd minstens 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Vermijd drukte; 
 • Het ter plaatse nuttigen van je bestelling is niet toegestaan;
 • Betaal contactloos met pin of mobiel

Papa John’s

Papa John’s Nederland blijft open en heeft aanvullende maatregelen genomen om de reeds bestaande procedures te verbeteren.
Bij Papa John’s kun je kiezen voor ‘Contactloze levering’. Dit om nog meer gemoedsrust te creëren voor de klanten. Deze dienst brengt geen extra kosten met zich mee en kan gewoon worden geselecteerd in het orderproces. De bezorger belt je dan bij aankomst en spreekt een afleverlocatie met je af. Hij blijft op twee meter afstand zodat jij je bestelling veilig kan ophalen. Om ervoor te zorgen dat de bezorging echt contactloos is, kunnen wij geen contante betalingen accepteren. 

We zullen de situatie nauwlettend in de gaten blijven houden. Zo kunnen wij de allerbeste maatregelen treffen om jou en onze gemeenschappen van dienst te zijn. Expliciet degenen die onvermoeibaar werken om ons gezond te houden.