Nieuwe onderneemster Kwalitaria De Batehof maakt kinderwens waar: “Eindelijk restaurant mevrouw”

WOUBRUGGE – Waar haar klasgenootjes vroeger prinses wilden worden, wist Laura (28) al op jonge leeftijd: ik wil ‘restaurant mevrouw’ worden. Met de overname van Kwalitaria De Batehof in Woubrugge is deze droom nu uitgekomen: “Er wordt thuis nog regelmatig over gegrapt, maar die kinderwens is wel mooi werkelijkheid geworden!”

Kersverse onderneemster Laura, zelf afkomstig uit Alphen aan den Rijn, kent het reilen en zeilen van de horeca en de cafetariaformule Kwalitaria. Ze werkt al ruim 10 jaar in de horecabranche, waarvan 8 jaar bij Kwalitaria De Batehof. “Ondertussen kreeg ik de kans om bij een andere horecaonderneming mee te werken aan het opzetten van een restaurant. Dit gaf mij een goed inkijkje in wat er allemaal bij komt kijken en ik vond het onwijs leuk om te doen.” Zo leuk, dat ze niet lang hoefde na te denken toen de kans zich voordeed om haar eigen zaak te runnen. En zo geschiedde: “Per 1 september mag ik mijzelf eigenaresse van Kwalitaria in Woubrugge noemen.”

Opfrisbeurt voor winkel en menukaart

De winkel aan de Batehof heeft inmiddels een kleine opfrisbeurt gekregen. “Dankzij een nieuw likje verf op de muur konden we lekker fris beginnen”, vertelt Laura. De gasten kunnen nog steeds genieten van de burgers, friet, snacks en maaltijden van de cafetaria. Daarnaast wil Laura zich meer gaan focussen op het lunch- en koffiemoment. “Koffie en thee zijn weer terug op het menu, aangevuld met iets lekkers: taart! Ook onze vers belegde broodjes willen we de komende tijd meer onder de aandacht brengen en wie weet voegen we in de toekomst nog meer lekkere dingen toe aan het assortiment. Maar voor nu geldt: waarom veranderen als datgene wat je hebt goed is?”

Veel buurtbewoners hebben inmiddels al een kijkje genomen bij de nieuwe onderneemster. “We hebben de afgelopen weken al veel bekende en nieuwe gezichten gezien, wat we natuurlijk onwijs leuk vinden. We hopen de mensen nog heel lang iedere dag te mogen voorzien van een heerlijke maaltijd en ze met een lach de winkel uit te zien gaan.”

Bekijk ook