Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Kwalitaria van het Jaar, dat word je natuurlijk niet zomaar. Een verkiezing, bestaande uit drie verschillende onderdelen, ging eraan vooraf. Een derde van de uitslag werd bepaald door een vakjury die alle 136 vestigingen beoordeelde op 25 verschillende competenties: van de uitstraling van de winkel tot hygiëne, omzet en acties op het gebied van duurzaamheid.

Bezoekjes van een mystery guest waren goed voor nog een derde van de uitslag. Het laatste deel werd bepaald door een stemronde met collega Kwalitaria-ondernemers op de jaarlijkse Ondernemersdag in de Prodentfabriek in Amersfoort. De resultaten lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk was het Kwalitaria Prinsenland die er met de winst vandoor ging.

Motiveren en inspireren

Uiteraard krijgt de wisselbokaal een mooi plekje in de Rotterdamse cafetaria. Naast de eer en erkenning, wacht er voor het gehele team van Kwalitaria Prinsenland een onvergetelijk teamuitje, mogelijk gemaakt door De Vegetarische Slager, en ondernemer Gianmarco, die de zaak in 2018 opende, ontving een mooie reischeque. Een gouden bezorgfiets van Ebike4Delivery en bijpassende bedrijfskleding laten bovendien de hele buurt weten dat Prinsenland de Kwalitaria van het Jaar 2023 is.

De verkiezing is volgens senior franchiseconsultant Chris de Bree een mooie manier om alle Kwalitaria vestigingen te motiveren en te inspireren: “Alles draait om teamwork, je kan het niet alleen. Zo’n verkiezing is een goede motivatie om met elkaar net dat stapje extra te zetten.”

Franchisenemer van het Jaar

Voor ondernemer Gianmarco is het dubbel feest. Afgelopen oktober werd hij ook al verkozen tot Franchisenemer van het Jaar 2023 op een Franchise Beurs. “Wie had dat zes jaar geleden, toen ik nog op een laddertje stond, gedacht”, doelt hij op zijn overstap van de techniekwereld naar de cafetariabranche. “Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen die mij de afgelopen jaren hebben gesteund, met de mensen van franchiseorganisatie FFC die in mij geloven en uiteraard met mijn geweldige team”, sluit hij vol trots af.

Ben je geïnspireerd door het succes van Kwalitaria Prinsenland? Zet nu de stap naar jouw eigen succesvolle franchise met Kwalitaria!

Bekijk ook