Robot ‘Ketty’ serveert friet en burgers bij Kwalitaria Ommen

Het idee om te werken met een serveerrobot is ontstaan in de coronaperiode toen Kwalitaria Ommen alleen open mocht zijn voor afhalen. “Het biedt een veilige oplossing om op afstand de afhaalbestellingen naar de gast te brengen”, vertelt Brigitte. Dat beviel zo goed dat de serveerrobot, type KettyBot, ook nu het restaurant weer open is nog steeds wordt ingezet. “Vooral in de drukte vinden wij het erg handig. Terwijl Ketty het loopwerk voor ons doet, kunnen wij ons focussen op de rest van de bestellingen.” De gasten van Kwalitaria Ommen reageren enthousiast. “Iedereen vindt het geweldig en is nieuwsgierig”, laat Brigitte weten.

Op aangeven van het personeel rijdt de robot de bestellingen naar de tafel van de gast of naar het afhaalpunt. ‘Hier zijn uw producten’, klinkt het vervolgens uit de luidsprekers. Ook heeft de robot een groot videoscherm aan de voorzijde waar op afstand foto’s en video’s op kunnen worden geplaatst. “Zo promoten we ook meteen onze acties en het assortiment”, aldus Brigitte.

Een mooie aanvulling

Is Brigitte nu van plan om helemaal over te stappen op serveerrobots? “We vinden het belangrijk om met de tijd mee te gaan, maar persoonlijk contact met de gast blijft toch ook wel heel belangrijk voor ons. Gewoon even een praatje of meer informatie over een gerecht geven. We zien de serveerrobot dan ook vooral als een mooie aanvulling die ons in de drukte erg helpt.”

Zullen binnenkort meer Kwalitaria vestigingen volgen? Het hoofdkantoor laat weten de ontwikkelingen in de gaten te houden en erg benieuwd te zijn hoe Brigitte en haar team het werken met de serveerrobot op langere termijn ervaren. 

Lees meer over:
Bekijk ook