Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Buurtbewoners kennen hem al ruim 1,5 jaar als het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Voor hen zal er in eerste instantie dus weinig veranderen, maar voor Rikkert van Middelaar (42) wel: zijn droom, een eigen cafetaria en lunchroom, is uitgekomen met de overname van de Amersfoortse zaak in Winkelcentrum Emiclaer. “Ik heb enorm veel zin om mijn passie waar te maken.”

Sinds februari heeft Rikkert de zaak overgenomen van de vorige eigenaren, die zich meer willen bezighouden met hun andere Kwalitaria vestigingen. De kersverse ondernemer is met veel enthousiasme begonnen in zijn nieuwe rol. “Het is een uitdaging als alleenstaande vader met een dochtertje van vier, maar ik heb er alle vertrouwen in. Het is een droom die uitkomt.”

Kokkie Patat

Als je de bijnaam Kokkie Patat hebt, dan kan een eigen cafetaria eigenlijk ook niet ontbreken. “Ik ben altijd al veel met horeca en eten bezig geweest”, aldus Rikkert over hoe hij aan die bijnaam komt. “Ik heb de koksopleiding afgerond en daarna onder andere gewerkt in de catering en bij een cafetaria. Uiteindelijk kwam de vacature bij Kwalitaria Délifrance Emiclaer op mijn pad en ben ik daar nagenoeg vanaf de opening werkzaam geweest als bedrijfsleider.”

Met een vader die een eigen slagerij heeft gehad en een broer die er momenteel een runt, is het niet gek dat het ondernemersbloed ook door Rikkert zijn aderen stroomt. “Zo is de droom voor een eigen zaak ontstaan”, vertelt hij. ”En dan het liefst een lunchroom, of in ieder geval iets met horeca en eten. Met de overname van Kwalitaria Emiclaer komt nu alles samen. Het Délifrance assortiment, dat bestaat uit vers belegde broodjes en provencettes, is echt gericht op het lunchmoment. Het Kwalitaria assortiment, dat we ook thuisbezorgen, is een mooie aanvulling. We hebben friet en snacks, maar ook burgers, complete menu’s, friet specials en verschillende vegetarische opties.”

Vaste klantenkring

Door de buurtbewoners heeft Rikkert het volste vertrouwen in het ondernemerschap. “We hebben een vaste klantenkring die bijna dagelijks langskomt voor een kopje koffie. Dat maakt het werk leuk en heel gezellig.” Ook benadrukt hij dat het fijn is dat er een franchiseformule achter hem staat: “Je staat er niet alleen voor en je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, omdat zij al veel kennis en ervaring hebben. Dat is een prettig idee.”

Voor de toekomst heeft Rikkert genoeg plannen: “We willen het terras aanpakken met windschermen en wellicht is catering voor bedrijven in de buurt iets voor ons. Maar voorlopig gaan we eerst maar eens op dezelfde voet verder.” Daarvoor kunnen ze altijd goed personeel gebruiken, laat hij bovendien weten. “Het is hartstikke leuk om bij Kwalitaria te werken en zie waar het je kan brengen, daar ben ik zelf een mooi voorbeeld van”, aldus de trotse, kersverse ondernemer.

Over Kwalitaria

Kwalitaria is al meer dan 25 jaar de meest vooruitstrevende cafetariaformule van Nederland. We kiezen voor de allerlekkerste smaak en maken onze producten steeds iets duurzamer. Zo maken we onze burgers van Hollands rundvlees en plofkipvrije kip en serveren we ze op biologische broodjes van Hollands graan. Bovendien zijn alle burgers in een vegetarische variant te bestellen. Onze friet maken we van heerlijke Hollandse Agria aardappelen. Lekker én beter voor het milieu, want dat scheelt een hoop vervoer. Sinds 2004 is Kwalitaria een franchiseformule van Food Franchise Company (FFC).

Wil jij ook franchisen bij Kwalitaria? Neem dan contact op via onderstaande knop!