Vital4Skool, fit20 en SNS strijden om NFV Franchise Trofee

De genomineerden voor de NFV Franchise Trofee 2019 zijn bekend. Vital4Skool, fit20 en SNS strijden dit jaar om de vakprijs voor franchiseformules die op 23 mei wordt uitgereikt tijdens de ALV van de NFV. Franchise+ interviewt de genomineerden.

fit20

fit20 is een innovatieve fitnessmethode. Bij de formule traint men 20 minuten per week onder begeleiding van een personal trainer. 

“Fit worden in slechts 20 minuten in de week. Mensen verklaarden ons met name op de sociale media voor gek. Maar we hebben inmiddels meer dan 100 studio’s in 4 continenten en kunnen snel doorgroeien naar 150 studio’s. Het concept slaat aan, we doen dus toch echt wel iets goed. Ook gezien de nominatie voor de NFV Trofee”, vertelt ceo Walter Vendel van fit20.

SNS

Waar andere banken kantoren sluiten, opent SNS juist meer winkels. Franchisewinkels, welteverstaan. Van de ruim 200 winkels moet straks twee derde franchise zijn. “In onze winkels staat het bankieren met de menselijke maat centraal”, vertelt Stijn den Hartog, manager SNS Retail Ondersteuning.

Vital4Skool

Vital4Skool is een schoolcatering formule die jongeren stimuleert de gezonde keuze te maken en dynamiek in de school creëert door lokaal ondernemerschap. 

Vital4Skool heeft 35 locaties, die in totaal door 11 franchisenemers worden gerund. “We hebben ondernemers die 12 locaties hebben, maar ook franchisenemers die één vestiging bestieren. Die diversiteit past bij het concept: ondernemers die graag meer een managende rol willen kunnen bij ons uit de voeten, evenals mensen die juist meer in de operatie willen staan”, aldus Chantal van der Meer, marketing manager van FHC Formulebeheer, die de formule exploiteert.

Vakjury

De genomineerden zullen zich presenteren aan de jury onder leiding van juryvoorzitter en voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging Boris van Ham. De criteria, waaronder het verdienmodel, de organisatie en de kwaliteit van mensen, spelen een belangrijke rol bij het vaststellen van de winnaar die op 23 mei bekend zal worden gemaakt. 

NFV Franchise Trofee

De Franchise Trofee wordt sinds 2004 uitgereikt en geeft franchiseformules erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid.
Lees het volledige artikel in het aankomende Franchise+ vakblad. 

NFV
Bekijk ook

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie voor franchising in Nederland.