Fitnessformule fit20 opent vestiging in Apeldoorn Centrum

Uniek: fit in 20 minuten per week

Zeg zelf: het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf 1 juni mogelijk in het centrum van Apeldoorn. Dan opent fit20 Apeldoorn Centrum haar deuren aan de Asselsestraat 45.

Daarmee krijgt de Veluwse gemeente een derde vestiging van de snel groeiende Nederlandse fitnessformule, die binnen en buiten gemeentegrenzen al jaren bezig is aan een (inter)nationale opmars. Inmiddels zijn er zo’n 160 fit20-vestigingen verspreid over tien landen.

Bijzondere kenmerken van deze fitnessformule

fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide fit20 trainer en met waarborging van de privacy. De intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow-motion uitvoering van de oefeningen, deskundige begeleiding en specifieke fit20 sensortechnologie. Dankzij de lage temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, kunnen beoefenaars trainen in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Nieuw hoogtepunt voor fit20-franchiseformule

Voor directeur Walter Vendel, die fit20 ruim elf jaar geleden startte in Nederland, is het openen van de derde studio in Apeldoorn een nieuw hoogtepunt. ‘Omdat elke nieuwe vestiging ons in staat stelt meer mensen de uniciteit van deze formule aan den lijve te laten ondervinden’, zegt Vendel. ‘Zo zijn we ooit de eerste fit20-studio begonnen, en nog steeds staat die missie centraal bij alles wat we doen. Ik ben ontzettend blij voor de mensen in Apeldoorn Centrum en omgeving dat fit20 nu ook bij hen in de buurt komt. Omdat ik iedereen deze training, die kracht toevoegt aan je leven, van harte gun. We hebben de levens van duizenden mensen positief beïnvloed, en staan te trappelen om dat aantal uit te breiden. Elke nieuwe studio draagt bij aan die doelstelling.’

fit20 heeft ruime ervaring

fit20 Apeldoorn Centrum staat onder leiding van studio-eigenaar Hilde Scherrewitz (39). ‘ik loop al heel wat jaren mee bij fit20. Ruim 11 jaar geleden startte ik mijn eerste studio, fit20 Apeldoorn Noord. Dat was op dat moment de tweede studio die startte en de formule moest zich toen nog bewijzen, wat in de daaropvolgende jaren overtuigend gebeurde. 

In 2016 opende ik een tweede studio, fit20 Apeldoorn Zuid en nu dus een derde, fit20 Apeldoorn Centrum. Wij trainen nu wekelijks 600 ‘fit20’ers’ met een team van 10 fit20 trainers en dat doen we met veel plezier en voldoening. Onze jongste fit20’er is 17 jaar en onze oudste 96, wat alles zegt over de toegankelijkheid van deze training.’

Over fit20

fit20 is een Intensity of Effort trainingsmethode. Dat betekent dat de training kort duurt maar wel intensieve inspanning vraagt. De hoge effectiviteit van de fit20 training is wetenschappelijk bewezen door een zeer groot longitudinaal internationaal onderzoek van Southampton Solent University. Het van origine Nederlandse fit20 heeft circa 160 studio’s verspreid over tien landen. Behalve particuliere studio’s telt fit20 in ons land zestien @work-studio’s, bij onder meer Ahold, Siemens, LC Packaging en het Meander Ziekenhuis. Iedere fit20-studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle fit20 trainers zijn opgeleid in de fit20 Academy. 

fit20