Franchisenemersportret: Jordy van der Heijden bij Fit20

Doordat ik zelf ervaarde dat fit20 werkt wist ik dat deze formule een mooie toekomst heeft en werd ik razend enthousiast om de inhoud ervan te leren.

Leestijd:
3 minuten

Even voorstellen…

Jordy van der Heijden, 35 jaar, is sinds januari 2020 franchisenemer bij fit20 in Assen. Voordat hij startte bij fit20 was hij al actief in de sport; hij heeft gewerkt als personal trainer bij fit20 Assen en daarvoor bij fit20 Emmen. Voordat hij personal trainer werd is hij 25 jaar lang BMX-er geweest, waarvan de laatste 8 jaar professioneel.

Hoe ben je in contact gekomen met fit20 en waarom ben je gestart bij de fit20 franchise?

Door de studio-eigenaar destijds van fit20 Emmen die zelf ook actief was in de BMX wereld. Hij nodigde mij uit om een keer een proeftraining te doen. Daarna heb ik de fit20 training toegepast in mijn eigen trainingsschema. Mijn toenemende prestaties als BMX-rijder toen, bevestigden dat de fit20 trainingsmethode werkt!

Doordat ik zelf ervaarde dat fit20 werkt wist ik dat deze formule een mooie toekomst heeft en werd ik razend enthousiast om de inhoud ervan te leren. En daar heb ik op de dag van vandaag nog geen moment spijt van gehad. Ik ben dus begonnen als trainer bij fit20 Emmen, waarna ik de overstap maakte naar fit20 Assen. Daar kreeg ik de kans om de studio per januari 2020 over te nemen van mijn toenmalige baas/franchiseondernemer.

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij fit20 tot nu toe?

Erg fijn, je krijgt de vrijheid om zelf te ondernemen en zelf veel zaken kunt bepalen maar je hebt ook een vangnet wanneer je er even niet uit komt. Zeker in het begin geeft dit  rust.

Wat is jou meegevallen en wat blijkt in de praktijk moeilijker dan verwacht?

Dat ik snel kon omschakelen van werknemer naar werkgever. Dit is een verandering waarvan ik dacht dat ik meer moeite mee zou hebben.

 Dat zijn voor mij 2 dingen: één is het loslaten van de controle wanneer personeel aan het werk is. Tweede is het vinden van goed personeel. Naast het trainer zijn moet iemand heel veel andere goede kwaliteiten in huis hebben om in mijn ogen een goede fit20 trainer te zijn.

Welke ondersteuning heb jij van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening?

Ik heb een bestaande studio overgenomen dus een bijv. een draaiboek voor het opzetten van een studio was voor mij niet nodig. Wel heb ik de uitgebreide opleiding tot fit20 franchiseondernemer in de fit20 Academy gevolgd zodat ik op alle vlakken wat met het ondernemerschap te maken heeft, ben opgeleid. 

Een openingsfeest zou in mijn geval dan ook een overname feest zijn. Helaas hebben we dit al een paar keer uit moeten stellen ivm de lockdowns. Maar ondanks de moeilijke start in de Corona periode kan ik met trots melden dat we een bloeiende studio zijn met een groeiend aantal leden!

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Op korte termijn is dat het vinden van een goede personal trainer die ons team komt versterken en daarmee ook weer kunnen groeien. Op lange termijn is dat het opzetten van een tweede studio. Daarvoor heb je wel een goed team aan medewerkers nodig.

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

Ondanks de beren, de beren op de weg die ik heb gezien blijkt er altijd licht aan het eind van de tunnel. Ook al zie je het soms even niet zitten, je zult zien dat de keuze voor franchiseondernemerschap je heel veel kansen biedt en je daar veel voldoening uit kunt halen.

Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
fit20
fit in 20 minutes per week
Uitbreiden van uw formule?
Lees hier wat Franchise+ voor u kan betekenen.

Bekijk ook deze magazines