fit20 opent vestiging in Bunschoten-Spakenburg

fit20 opent vestiging in Bunschoten-Spakenburg Uniek: fit in 20 minuten per week Zeg zelf: het lijkt te mooi om waar te zijn. Fit worden in slechts 20 minuten per week. Toch is het vanaf 1 december mogelijk in Bunschoten-Spakenburg. Die dag opent fit20 Bunschoten-Spakenburg haar deuren aan de Zuidwenk 14. Daarmee krijgt deze gemeente in het Eemland een eigen vestiging van het snelgroeiende Nederlandse fit20, dat buiten de gemeentegrenzen van Bunschoten-Spakenburg al jaren bezig is aan een (inter)nationale opmars. Inmiddels zijn er zo’n 170 fit20-vestigingen verspreid

fit20 heeft een aantal bijzondere kenmerken. Beoefenaars trainen slechts 20 minuten per week, op afspraak, onder begeleiding van een speciaal opgeleide fit20 trainer en met waarborging van de privacy. De intensieve vorm van trainen geeft een dusdanige prikkel dat het lichaam zich aanpast en zo sterker, fitter en energieker wordt. De training is volkomen verantwoord dankzij de slow motion uitvoering van de oefeningen en deskundige begeleiding. Dankzij de lage temperatuur in de studio in combinatie met de korte uitvoering per oefening, trainen beoefenaars in dagelijkse kleding zonder te transpireren.

Heel bijzonder is de unieke fit20 sensortechnologie. Sensoren op de apparatuur volgen de slow motion beweging heel nauwkeurig. De beoefenaar krijgt real-time visuele feedback of de uitvoering op de juiste manier en met het goede tempo wordt uitgevoerd. De sensoren dragen zo in hoge mate bij aan een optimaal trainingsresultaat.

Voor directeur Walter Vendel, die fit20 ruim dertien jaar geleden startte, is het openen van de fit20 studio in Bunschoten-Spakenburg een nieuw hoogtepunt. ‘Omdat elke nieuwe vestiging ons in staat stelt meer mensen de uniciteit van deze formule aan den lijve te laten ondervinden’, zegt Vendel. ‘Zo zijn we ooit de eerste fit20-studio begonnen, en nog steeds staat die missie centraal bij alles wat we doen. Ik ben ontzettend blij voor de mensen in Bunschoten-Spakenburg en omgeving dat fit20 nu ook bij hen in de buurt komt. Omdat ik iedereen deze training, die kracht en gezondheid toevoegt aan je leven, van harte gun. We hebben de levens van duizenden mensen positief beïnvloed, en staan te popelen om dat aantal uit te breiden. Elke nieuwe studio draagt bij aan die doelstelling.’

Met een training van 20 minuten per week is dat mogelijk, bewijst Vendel met zijn uitdijende team franchise-ondernemers en honderden fit20 trainers in binnen- en buitenland. Vendel: ‘We zijn als formule de fase van scepticisme ontgroeid. Bij de opstart konden mensen niet geloven dat fit20 kon werken. Maar de successen op de studiovloer spreken boekdelen, waarmee het fit20-vliegwiel is gaan werken. Meer vestigingen volgden in Nederland en erbuiten, meer beoefenaars, meer succesverhalen. Deze effectieve training, met wetenschappelijke onderbouwing, heeft zich inmiddels bewezen.’

fit20 Bunschoten-Spakenburg staat onder leiding van studio-eigenaar Bashar Al-Aswad (23 jaar) die uitkijkt naar de start van dit avontuur. “Ook ik was, als fanatiek fitnesser en kickbockser, eerst sceptisch maar na de eerste keer de fit20 training gedaan te hebben was ik meteen overtuigd dat dit een top methode is! Het effect merk je snel aan de toenemende spiermassa en conditie. Sporten is altijd mijn passie geweest en hoe mooi is het om hier nu mijn werk van te maken en ik mensen kan gaan helpen fitter te maken en sterker te maken”.

Over ons

fit20 is een Intensity of Effort trainingsmethode. Dat betekent dat de training kort duurt maar wel intensieve inspanning vraagt. De hoge effectiviteit van de fit20 training is wetenschappelijk bewezen door een zeer groot longitudinaal internationaal onderzoek van Southampton Solent University.

Het van origine Nederlandse fit20 heeft circa 170 studio’s verspreid over tien landen. Behalve particuliere studio’s telt fit20 in ons land vijftien @work-studio’s, bij onder meer Ahold, Siemens, LC Packaging en het Meander Ziekenhuis. Iedere fit20-studio is ingericht met hoogwaardige apparatuur. Alle fit20 trainers zijn opgeleid in de fit20 Academy.

Bekijk ook