Fitnessfranchise formules vergeleken

Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we verschillende sportfranchiseformules.

Leestijd:
7 minuten

Wil jij je eigen sportclub openen? Er zijn veel aantrekkelijke franchiseformules beschikbaar binnen de sport & fitnessbranche. Franchisenemer worden brengt veel voordelen met zich mee. Je start jouw fitnessfranchise direct met naamsbekendheid en je hebt lagere kosten voor het opzetten van je onderneming. Voor je het weet kan je aan de slag met dat wat jij het allerleukste vindt: mensen helpen richting een nóg gezonder lijf.

Wil jij fitnessondernemer worden? Kies de fitnessfranchise formule die bij jou past!

Maar hoe vind je dé ideale formule voor jouw nieuwe sportfranchise? Heb je bijvoorbeeld passie voor de oudere doelgroep, lijkt een vrouwenfitness je leuk of werk je liever met kinderen? Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we 10 verschillende sportfranchiseformules.

Fitnessfranchise formules met uiteenlopende kerncijfers

Waar je bij de één slechts een eigen vermogen nodig hebt van 5.000 – 10.000 euro, leg je bij de ander het tienvoudige neer. Maar dat wil niet zeggen dat de duurdere optie altijd de betere of mindere is. Voor een goede vergelijking voor de opstart van jouw franchise, maakten we een overzichtelijke tabel van de kerncijfers van verschillende fitnessfranchise formules. Benieuwd wat iedere formule inhoudt? Scroll dan zeker even naar beneden!

Franchiseformule

Eigen vermogen

Entreegeld

Jaarlijkse fee

Totale investering

Bailine

€10k

€7.5k

NTB

€50k

Fit20

€25k

€12.5k

12% v.d. omzet

€90k

Anytime Fitness

€100k

€41.995k

Max. 6.5% v.d. omzet

€500k

Personal Fitness Nederland

€5k

€9.85k

€859,29 per maand

€40k

Wav-e Studios

€10k

€10k

€4.8k

€70k

bbb health boutique

€30k

NTB

NTB

€150k

BodyBase

€80k

€15k

8% - 10% v.d. omzet

NTB

Bootcamp Factory

€499

€499

€948

NTB

Curves

€20k

NTB

NTB

€75k

Fit4lady

€18k

NTB

NTB

€71k

FT-CLUB

€15k

€15.9k

€8.4k

€100k

Happy Bodies

€60k

€10k

10% v.d. omzet

€175k

HADO

€30k

€15k

NTB

NTB

Hart for her

€10k

NTB

NTB

NTB

Kickboxing Institute

€15k

NTB

NTB

NTB

OOMES Personal Training

€20k

€8.5k

NTB

NTB

Peppfit

€5k

€7.5k

NTB

€25k

Snap Fitness

€125k

Geen

Geen

€350k

Uitleg bij fitnessfranchise vergelijkingstabel

In de vergelijkingstabel houden we rekening met 4 verschillende variabelen: Als eerste het benodigde eigen vermogen, de entreefee, de jaarlijkse fee en tot slot de totale investering die benodigd is.

Het entreegeld betreft een eenmalige fee die je bij de start van je samenwerking betaalt aan de franchisenemer. Hiernaast betaal je ook nog een jaarlijkse franchisefee. Dit is een periodieke betaling aan de franchisegever voor de geleverde diensten en ondersteuning. Om te starten met jouw eigen franchiseonderneming, is ook een totale investering nodig. Dit is het totaalbedrag van alle opstartkosten, inclusief bijvoorbeeld de aanschaf van sportapparatuur en inrichting van jouw locatie. De totale investering is inclusief het entreegeld en het eigen vermogen: het bedrag dat jij nodig hebt om een lening af te kunnen sluiten bij de bank, waarmee je de totale investering kan financieren.

 

Sportfranchise van Anytime Fitness

Sta jij achter een goede balans tussen werk en privé? Dan is Anytime Fitness een aantrekkelijke franchiseformule. Deze sportfranchise is maar liefst 24 uur per dag open! En ze worden steeds groter: op dit moment zijn er meer dan 5.000 clubs wereldwijd. Als franchisenemer van Anytime Fitness begeleid je jouw sportleden actief naar een persoonlijk doel.

Bailine figuurstudio franchisers

Bij Bailine figuurstudio gaat het om méér dan alleen figuurvorming. Deze organisatie heeft een uniek elektronisch spierstimulatie-systeem. En misschien nog wel specialer: ondanks deze innovatieve oplossing, bestaan ze al meer dan 50 jaar! Wil jij klanten helpen met figuurvorming, voedingsadviezen, mentale coaching en/of pijnbestrijding? Bailine is niet alleen een leuke franchiseformule, maar biedt ook een goed en duidelijk verdienmodel.

Fit20 franchise met uniek sportconcept

Heb je interesse in innovatieve en unieke fitnessmethodes? Bij fit20 trainen leden maar 20 minuten per week! Tijdens deze super intensieve, maar korte, training krijgen hun spieren precies de stimulans die ze nodig hebben. Dat klinkt misschien gek, maar de methode is wetenschappelijk bewezen. Deze formule is internationaal actief en inmiddels zijn er zelfs al 130 studio’s in Nederland. Lijkt het je leuk om te starten met jouw eigen fit20 studio? Dan doorloop je eerst het uitgebreide opleidingsprogramma in de fit20 Academy.

Personal Fitness franchise

Bij Personal Fitness zien ze mensen vooral graag gelukkig! Inmiddels hebben ze al meer dan 85 vestigingen in Nederland. Met behulp van fysieke trainingssessies, persoonlijk voedingsadvies en mentale coaching benaderen zij de fitnessbranche op een wel heel persoonlijke manier. Wat Personal Fitness uniek maakt? Ze werken volgens het bewezen ‘Fit for Life’-programma. En mooi meegenomen: als Personal Fitness franchisenemer krijg je een uitgebreide opleiding en ondersteuning. Hierdoor wordt ook jouw studio zeker succesvol!

Wav-e Studios fitnessfranchise

Een full body work-out in slechts 15 minuten? Bij Wav-e Studios kan het! Hiervoor gebruiken ze de revolutionaire draadloze EMS technologie. Dat is niet alleen goed als work-out, maar helpt ook bij medische klachten en cellulite. Een sterk product en concept is waarmee Wav-e Studios zich onderscheidt. Wil jij je ook aansluiten bij de innovatieve ontwikkelingen in de sport en fitnessmarkt? Word dan franchisenemer bij Wav-e Studios!

Fitnessfranchise formules vergeleken
Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Franchisen bij Anytime Fitness
Sporten met gemak, plezier én persoonlijke aandacht in kleinschalige en gezellige Anytime Fitness clubs. Sluit jij je aan bij de leukste sportieve franchiseformule? Open je eigen club!
Bailine
Bailine is een franchiseorganisatie die met een succesvolle methode zich richt op de verbetering van de schoonheid, de gezondheid en het welzijn van zowel man als vrouw
fit20
fit in 20 minutes per week
Monkey Moves
Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen met apeleuke multisport
Personal Fitness Nederland
Wij coachen je hoogstpersoonlijk naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven
Snap Fitness
Snap Fitness streeft naar een gelukkige en gezonde levensstijl voor hun medewerkers, franchisenemers en leden.
Vrouwfit
De sportschool alleen voor vrouwen
Wav-e Studios
In 15 minuten fit? Wav-e Studios maakt dit mogelijk!
FT-CLUB
STOP WISHING. START DOING.
Bekijk alle Sport- en Fitnessformules
De meeste franchisegevers binnen de Sport & Fitness branche staan ingeschreven bij Franchise+

Bekijk ook deze magazines