Fitnessfranchise formules vergeleken

Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we 10 verschillende sportfranchiseformules.

Leestijd:
6 minuten

Wil jij je eigen sportclub openen? Er zijn veel aantrekkelijke franchiseformules beschikbaar binnen de sport & fitnessbranche. Franchisenemer worden brengt veel voordelen met zich mee. Je start jouw fitnessfranchise direct met naamsbekendheid en je hebt lagere kosten voor het opzetten van je onderneming. Voor je het weet kan je aan de slag met dat wat jij het allerleukste vindt: mensen helpen richting een nóg gezonder lijf.

Wil jij fitnessondernemer worden? Kies de fitnessfranchise formule die bij jou past!
Maar hoe vind je dé ideale formule voor jouw nieuwe sportfranchise? Heb je bijvoorbeeld passie voor de oudere doelgroep, lijkt een vrouwenfitness je leuk of werk je liever met kinderen? Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we 10 verschillende sportfranchiseformules.

Fitnessfranchise formules met uiteenlopende kerncijfers

Waar je bij de één slechts een eigen vermogen nodig hebt van 5.000 – 10.000 euro, leg je bij de ander het tienvoudige neer. Maar dat wil niet zeggen dat de duurdere optie altijd mindere is. Voor een goede vergelijking voor de opstart van jouw franchise, maakten we een overzichtelijke tabel van verschillende fitnessfranchise formules. Benieuwd wat iedere formule inhoudt? Scroll dan zeker even naar beneden!

Franchiseformule Eigen vermogen Entreegeld Jaarlijkse fee Totale investering
Bailine €5.000,- €21.000,- €8.820,- €40.000,-
Personal Fitness €5.000,- €9.850,- €822,- per maand €30.000,-
Monkey Moves €9.000,- €17.000,- 13% + 2% marketingfee €26.000,-
Wav-e Studios €10.000,- €10,000,- €4.800,- €70.000,-
FT-CLUB €15.000,- €15,900,- €8,400,- €100.000,-
Fit20 €17.500,- €12.500,- 12% v.d. omzet €80.000,-
Happy Bodies €60.000,- €10.000,- 10% v.d. omzet €175.000,-
Vrouwfit €32.000,- €12.500,- 11% v.d. omzet €130.000,-
Anytime Fitness €100.000,- €41.995,- Max. 6.5% v.d. omzet €500.000,-
Snap Fitness €125.000,- Geen Geen €350.000,-

Uitleg bij fitnessfranchise vergelijkingstabel

In de vergelijkingstabel houden we rekening met 4 verschillende variabelen: Als eerste het benodigde eigenvermogen, de entreefee, de jaarlijkse fee en tot slot de totale investering die benodigd is.

Het entreegeld betreft een eenmalige fee die je bij de start van je samenwerking betaalt aan de franchisenemer. Hiernaast betaal je ook nog een jaarlijkse franchisefee. Dit is een periodieke betaling aan de franchisegever voor de geleverde diensten en ondersteuning. Om te starten met jouw eigen franchiseonderneming, is ook een totale investering nodig. Dit is het totaalbedrag van alle opstartkosten, inclusief bijvoorbeeld de aanschaf van sportapparatuur en inrichting van jouw locatie. De totale investering is inclusief het entreegeld en het eigen vermogen: het bedrag dat jij nodig hebt om een lening af te kunnen sluiten bij de bank, waarmee je de totale investering kan financieren.

Wil je graag weten of de formules die hier zijn aagegeven aangesloten zijn de de NFV (Nationale Franchise Vereniging) dan vragen wij je een kijkje te nemen op de presentatiepagina van de desbetreffende formule. Dit kan erg makkelijk. Zoek op de website van Franchise+ de desbetreffende formule, daar staat aangegeven of de formule aangesloten is bij de NFV.

 

 

Sportfranchise van Anytime Fitness

Sta jij achter een goede balans tussen werk en privé? Dan is Anytime Fitness een aantrekkelijke franchiseformule. Deze sportfranchise is maar liefst 24 uur per dag open! En ze worden steeds groter: op dit moment zijn er meer dan 5.000 clubs wereldwijd. Als franchisenemer van Anytime Fitness begeleid je jouw sportleden actief naar een persoonlijk doel.

Bailine figuurstudio franchisers

Bij Bailine figuurstudio gaat het om méér dan alleen figuurvorming. Deze organisatie heeft een uniek elektronisch spierstimulatie-systeem. En misschien nog wel specialer: ondanks deze innovatieve oplossing, bestaan ze al meer dan 50 jaar! Wil jij klanten helpen met figuurvorming, voedingsadviezen, mentale coaching en/of pijnbestrijding? Bailine is niet alleen een leuke franchiseformule, maar biedt ook een goed en duidelijk verdienmodel.

Fit20 franchise met uniek sportconcept

Heb je interesse in innovatieve en unieke fitnessmethodes? Bij fit20 trainen leden maar 20 minuten per week! Tijdens deze super intensieve, maar korte, training krijgen hun spieren precies de stimulans die ze nodig hebben. Dat klinkt misschien gek, maar de methode is wetenschappelijk bewezen. Deze formule is internationaal actief en inmiddels zijn er zelfs al 130 studio’s in Nederland. Lijkt het je leuk om te starten met jouw eigen fit20 studio? Dan doorloop je eerst het uitgebreide opleidingsprogramma in de fit20 Academy.

Personal Fitness franchise

Bij Personal Fitness zien ze mensen vooral graag gelukkig! Inmiddels hebben ze al meer dan 85 vestigingen in Nederland.

Happy Bodies sportfranchise

Met het Happy Bodies fitnessconcept begeef jij je in het premium segment van de sportfranchise markt! Het is dan ook geen normale sportschool. Juist mensen die niet graag in de sportschool komen, voelen zich in deze “fitnessboutique” goed thuis. Minder concurrentie, dus, maar wel een grote doelgroep. Je vindt hier vooral de minder actieve sporter van 35 jaar en ouder. Als franchisenemer van Happy Bodies krijg je uitgebreide begeleiding en geef je de volledige backoffice uit handen.

Monkey Moves: sport en fitnessmarkt voor kinderen!

Altijd al met kinderen willen werken, maar óók een passie voor sport? Als franchisenemer van Monkey Moves combineer je beide. Deze gezellige formule brengt gezond bewegen terug in de beleefwereld van kinderen van 1,5 tot 9 jaar. Dat doen ze bijvoorbeeld met multisportlessen en events, leuke kinderfeestjes en een “WhatsAAP” voor non-stop beweeginspiratie. Als franchisenemer krijg je veel vrijheid: je bepaalt zelf de koers van jouw Monkey Moves onderneming.

 

Personal Fitness franchise

Bij Personal Fitness zien ze mensen vooral graag gelukkig! Inmiddels hebben ze al meer dan 85 vestigingen in Nederland. Met behulp van fysieke trainingssessies, persoonlijk voedingsadvies en mentale coaching benaderen zij de fitnessbranche op een wel heel persoonlijke manier. Wat Personal Fitness uniek maakt? Ze werken volgens het bewezen ‘Fit for Life’-programma. En mooi meegenomen: als Personal Fitness franchisenemer krijg je een uitgebreide opleiding en ondersteuning. Hierdoor wordt ook jouw studio zeker succesvol!

Sportfranchise van Snap Fitness

Als sportfranchisenemer van Snap Fitness beschik je over een uiterst modern fitnesscentrum. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan een gezonde maatschappij, maar dan wel op een erg gezellige manier. Jouw Snap Fitness franchise bestaat uit een lokale club met veel saamhorigheid, hypermoderne apparatuur en 24 uur per dag toegang voor leden. Als franchisenemer van Snap Fitness krijg je best wat vrijheid. Wil je bijvoorbeeld je aanbod van diensten uitbreiden? Geen enkel probleem!

Franchise Vrouwfit: een uniek fitnessconcept in Nederland!

Als vrouwelijke sportfranchisenemer is Vrouwfit een leuke formule. In deze compacte sportschool is namelijk alles door én voor vrouwen. En dat geeft een unieke, vrouwvriendelijke sfeer met persoonlijke aandacht voor leden. Vrouwfit werkt uitsluitend met all-in abonnementen. Leden betalen dus niets extra’s voor meer faciliteiten. Zo is er bijvoorbeeld een sauna, maar biedt Vrouwfit ook persoonlijke begeleiding en groepslessen. Word jij franchisenemer bij Vrouwfit? Dan ben je verzekerd van prettige ondersteuning en hoge kwaliteit kracht- en cardioapparaten.

Wav-e Studios fitnessfranchise

Een full body work-out in slechts 15 minuten? Bij Wav-e Studios kan het! Hiervoor gebruiken ze de revolutionaire draadloze EMS technologie. Dat is niet alleen goed als work-out, maar helpt ook bij medische klachten en cellulite. Een sterk product en concept is waarmee Wav-e Studios zich onderscheidt. Wil jij je ook aansluiten bij de innovatieve ontwikkelingen in de sport en fitnessmarkt? Word dan franchisenemer bij Wav-e Studios!

FT-CLUB: dé franchise voor functional training

Is functional training helemaal jouw ding? Dan voel jij je zeker op je plek als franchisenemer van FT-CLUB. Deze boutique-achtige club biedt hoogwaardige functional training volgens de laatste trends. FT-CLUB helpt leden snel en effectief richting een lenig en sterk lijf met een optimaal uithoudingsvermogen. En dat doen ze uiteraard met de begeleiding van goede functional training-specialisten.

Fitnessfranchise formules vergeleken
Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Franchisen bij Anytime Fitness
Sporten met gemak, plezier én persoonlijke aandacht in kleinschalige en gezellige Anytime Fitness clubs. Sluit jij je aan bij de leukste sportieve franchiseformule? Open je eigen club!
Bailine
Bailine is een franchiseorganisatie die met een succesvolle methode zich richt op de verbetering van de schoonheid, de gezondheid en het welzijn van zowel man als vrouw
fit20
fit in 20 minutes per week
Monkey Moves
Leer(t) kinderen een leven lang gezond bewegen met apeleuke multisport
Personal Fitness Nederland
Wij coachen je hoogstpersoonlijk naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven
Snap Fitness
Snap Fitness streeft naar een gelukkige en gezonde levensstijl voor hun medewerkers, franchisenemers en leden.
Vrouwfit
De sportschool alleen voor vrouwen
Wav-e Studios
In 15 minuten fit? Wav-e Studios maakt dit mogelijk!
FT-CLUB
STOP WISHING. START DOING.
Bekijk alle formules
Een hoop franchisegevers binnen de Sport & Fitness branche staan ingeschreven bij Franchise+

Bekijk ook deze magazines