Franchisenemersportret: Almer Scholten bij Fit20

Met het schrijven van franchisenemersportretten, maken wij franchisenemers zichtbaar en krijgen wij een beeld over de ondernemer achter zijn franchisevestiging. In het franchisenemersportret, wordt zowel de meerwaarde van de franchisenemer als de onderneming in beeld gebracht om te laten zien waar de franchisenemer voor staat en gaat. Deze week hebben wij een franchisenemersportret gemaakt over Almer Scholten, die franchisenemer is bij fit20 in Leeuwarden en Drachten.

Even voorstellen…

Almer Scholten, 45 jaar, is sinds 1 januari 2020 franchisenemer bij fit20 in zijn woonplaats Leeuwarden (op bedrijventerrein De Hemrik) en daarnaast ook in Drachten. Voordat hij startte bij fit20 heeft hij zijn hele carrière in de sales gezeten, waarvan de laatste 15 jaar als accountmanager bij een IT bedrijf en twee jaar als manager bij twee sportcentra.

Hoe ben je in contact gekomen met fit20 en waarom ben je gestart bij de fit20 franchise?

Via mijn neefje die fit20 deed ben ik in contact gekomen met deze formule. Ik ben opgegroeid met de klassieke fitness mindset (minimaal 2 à 3x per week een uur krachttraining), dus ik geloofde eerst niks van fit20 (ik zag het als een groot Tel Sell verhaal). Totdat ik zag dat mijn neef er heel veel baat bij had. Toen ben ik in de fit20 training theorie gedoken en besefte ik me dat het klopte als een bus. Hierna ben ik zelf een keer gaan trainen en was ik gelijk verkocht. Daarvoor had ik er nooit eerder aan gedacht om me bij een franchiseformule aan te sluiten. Totdat dit op mijn pad kwam.

Ik heb dan ook om 3 redenen gekozen voor deze formule. Ten eerste geloof ik heilig in de kwaliteit van de fit20 training en dus de resultaten die de klanten behalen. Ten tweede is fit20 een full-service franchise. Mijn minder sterke en minder leuke punten worden gefaciliteerd en ik kan me bezig houden met hetgeen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ten derde is er een goed verdienmodel.

Inmiddels heb ik 2 studio’s die zijn gevestigd te Castorweg 54, 8921 VL Leeuwarden en Burg. Wuiteweg 140b, 9203 KP in Drachten en heb ik in totaal 3 Personal Trainers bij me werken die op ZZP basis hun diensten verlenen.

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij fit20 tot nu toe?

Tot nu toe zijn mijn ervaringen als franchisenemer positief. Als ondernemer sta je vaak op een eilandje als je begint. Ik had nu direct collega-ondernemers waar ik mee kon en kan sparren. Daarnaast zijn we heel goed ondersteund tijdens de zware corona crisis. Het opzetten en de start van de fit20 studio is mij alles meegevallen ondanks dat 2,5 maanden later Corona is toegeslagen.
 
Ik heb gelukkig goede ondersteuning van de franchiseformule ontvangen tijdens de voorbereiding en opening. Je start natuurlijk met een interne opleiding. Dit gaat niet alleen over de fit20 training, maar ook over het opzetten van je studio, de commercie, marketing en administratie. Daarnaast is er een draaiboek aanwezig die stap voor stap aangeeft wat je moet doen, wat je moet aanschaffen voor opening van je studio. Hier hoef je praktisch zelf niet meer over na te denken. Echt heel fijn. Je kunt gebruik maken van alle marketingmiddelen etc. Ook zijn je boekhoud- en CRM pakket voor je ingericht.

Momenteel krijg ik nog steeds ondersteuning op het gebied van marketing en social media, personeel en administratieve vraagstukken en vragen op het gebied van de trainingen. De lijnen naar de franchisegever zijn erg kort en dat is wel heel praktisch.

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Ik ben 2 jaar geleden begonnen met mijn eerste studio en afgelopen jaar heb ik een 2de studio overgenomen. Op korte termijn moeten beide studio’s nog doorgroeien. Zowel qua aantal leden, maar ook zeker qua personele bezetting zodat ik zelf wat minder op de werkvloer sta en kan werken aan mijn bedrijf i.p.v. in mijn bedrijf. Wanneer dit staat, dan is de toekomstvisie om nog minimaal één studio te openen.

Heb jij tips voor startende franchisenemers?

Niet te lang nadenken en soms gewoon durven… en zorg ervoor dat je een goed commercieel plan al hebt uitgewerkt. Dit versnelt echt je groei.