Franchisenemersportret: Tom van Dooren bij Fit20

Interview met franchisenemer Tom van Dooren

Leestijd:
6 minuten

Even voorstellen…

Tom van Dooren, 31 jaar (zie onderstaande foto), is sinds april 2018 franchisenemer bij fit20 in Weert. Voordat hij startte bij fit20 was hij al actief in de sport en coaching wereld; als coach in het damesvoetbal en daarnaast als mental coach en personal trainer.

Hoe ben je in contact gekomen met fit20 en waarom ben je gestart bij de fit20 franchise?

Ik was als personal trainer wel al actief, maar door de combi met coaching van voetballen, had ik weinig tijd. Het voetballen kostte mij bij elkaar 4 dagen in de week, daarnaast gaf ik 2 dagen in de week personal training. Toen ik hoorde dat personal trainingen van een uur tot anderhalf uur ook in 20 minuten te realiseren zijn, raakte ik al snel enthousiast. Dan kun je namelijk in dezelfde tijd meer mensen blij maken en helpen om gezonder en fitter te worden én te blijven. De effectiviteit en efficiëntie zorgden ervoor dat ik al vrij snel plannen had om in de fit20 formule te stappen.

Dat zien mensen ook aan me. En stress ken ik eigenlijk niet. Ik ben echt relaxt van nature. 

Tot op heden heb ik amper ´mindere momenten´ meegemaakt. Maar daarom ben ik des te scherper omdat de kans op terugvallen dan altijd op de loer ligt. Als ik met mijn voetbalteam alle wedstrijden win, ben ik vaak ook niet tevreden en continu bezig om alle verbeterpunten aan te pakken. Dat doe ik zakelijk ook. 

Het enige minpunt is logischerwijs de Corona pandemie. Verplicht dicht hebben gemoeten terwijl je juist zorgt voor de gezondheid van mensen, was voor mij erg lastig. Maar ook daar zijn we heel goed uitgekomen en gelukkig draaien we nu weer op volle toeren.
 

Wat zijn jouw toekomstplannen voor de korte & lange termijn?

Voor de korte termijn wil ik nog twee trainers erbij in dienst hebben en verder groeien in de twee studio’s die ik heb in Weert. Alle kansen pak ik daarbij aan.

Tom van Dooren

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij fit20 tot nu toe?

Het franchise model bevalt me goed. Je hebt collega franchiseondernemers met wie je kunt overleggen en een organisatie die achter je staat. Ik ben onderdeel van een snel groeiende formule en dat maakt het ook makkelijker om snel een goede naam te krijgen. Máár … daar moet je zelf wel echt je best voor doen. Jij bepaalt de groei in jouw eigen gebied en dat doen anderen niet voor jou. Collega’s en de franchisegever heb je puur ter ondersteuning. En iedere ondernemer is natuurlijk anders. De een is betrokken en de ander iets minder. 

Wat is jou meegevallen? 

Eerlijk? Alles. Ik ben zelf heel sportief en sta volledig achter de formule van fit20. Dat zorgt er ook voor dat ik dit met veel passie en energie doe. Voor de lange termijn geldt hetzelfde: kansen zal ik zeker benutten. Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen happy is bij mij.

Dat geldt voor zowel de leden, als ook mijn personeel. Men moet het prettig vinden om te komen. Dan heb ik het goed voor elkaar. 

Heb je andere anekdotes/verhalen die je graag zou willen delen?

De mooiste verhalen komen van mijn leden die als laatste redding naar mij toe zijn gekomen en nu van een zware hernia, whiplash of ander probleem af zijn. Daar doen we het tenslotte voor: alle leden fitter, sterker en gezonder krijgen en daarbij ieders immuunsysteem een permanente boost geven. En dat werkt heel goed. 
Daarnaast is de sfeer in mijn studio’s geweldig. Ik heb mijn labradoedel hier ook rondlopen als kantoorhond en meestal (als hij snoepjes krijgt) gaat hij de volgende leden in de wachtruimte zelf halen. 

Iedereen gaat heel gemakkelijk met elkaar om en die ‘huiselijke sfeer’ is ook precies zoals we het willen hebben.

Ontvang alle informatie over Fit20
Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
fit20
fit in 20 minutes per week

Bekijk ook deze magazines