Franchisenemersportret: Joerie Tullenaar bij Fit20

Even voorstellen…

Ik ben Joerie Tullenaar, 41 jaar en woonachtig in Roosendaal. Samen met mijn partner Lucie van Oers en zoon Jake (4) gaan we graag op avontuur. Uiteenlopend van fysieke inspanning / ontspanning, naar de kroeg met vrienden en tripjes maken in Nederland of buitenland.

Hoe ben je in contact gekomen met fit20 en waarom ben je gestart bij de fit20 franchise?

Na een baan in het onderwijs was ik werkzoekende. Ik kwam een vacature Studiomanager / Studio Eigenaar fit20 in Bergen op Zoom tegen. Mijn partner Lucie had vanuit haar toenmalige werk in Antwerpen al kennis gemaakt met de methode en was positief verrast. Dat maakte me nieuwsgierig. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek op het hoofdkantoor in Hattem. Ik voelde een wederzijds vertrouwen tijdens een fijn gesprek. Het voelde niet als een sollicitatiegesprek maar als echt kennismaken met elkaar. Toen heb ik vrij snel de knoop doorgehakt ondanks dat ik het spannend vond. Ik wilde niet in loondienst dus werd het zelfstandig ondernemen! 

Ik heb gekozen voor de fit20 formule omdat het past bij mijn persoonlijkheid. De fit20 training gaat over de wil om door te zetten wanneer je veel weerstand ervaart. Daardoor maak je zowel een fysieke als mentale groei door. Oog voor detail is essentieel voor een training met het optimale resultaat. Oog voor de ander is nodig om in te schatten wat iemand fysiek en gevoelsmatig aan kan. Iedere keer ben ik weer verbaasd wat de impact van de training is op mijn leden, zowel fysiek als mentaal. De training went nooit! En dat is de kracht. Doordat getrainde spieren gezondheid bevorderende stoffen afgeven ontstaan er verbeteringen in je gezondheid; in je immuunsysteem, lichaamssamenstelling, botdichtheid en je hersenen. Daarom is fit20 een unieke gezondheidstraining.

Vertel wat meer over je fit20 studio in Bergen op Zoom?

Samen met mijn partner Lucie en Personal trainer Agaath draaien we de studio alweer bijna 5 jaar. Agaath zien wij niet alleen als Personal Trainer maar vooral als een Kanjer waar je altijd op kan bouwen. Ik geloof in de wet van aantrekkingskracht. Wij als team trekken leden aan die passen bij onze formule maar ook bij ons als team. We hebben een vaste trouwe kern van leden. Dat maakt ons Samen Sterker. Dat hebben we gemerkt tijden de pandemie.

Wat zijn jouw ervaringen als franchisenemer bij fit20 tot nu toe?

Na 13 jaar onderwijs, een onvergetelijk leuke tijd in Rotterdam Zuid, was het spel voor mijn gevoel uitgespeeld. Ik was niet gelukkig meer. Tijdens de start als fit20 franchiseondernemer had ik veel last van gevoelens van eenzaamheid en somberheid. Van een bruisende omgeving en fijne collega’s naar alleen, in een onbekende stad en een prachtige studio zonder leden. Waar was ik aan begonnen!?

Vlak na de opening van de studio werd onze lieve zoon Jake geboren. Deze twee life events werden me teveel. Ik ben in paniek geraakt en zag het fit20 avontuur niet meer zitten ondanks dat de studio een snelle groei doormaakte.

De professionele begeleiding vanuit de Franchisegever op het gebied van training en ondernemen in combinatie met mijn wilskracht en passie voor training zorgde voor een boven verwachting snelle groei. Het juiste gevoel bij mij ontbrak echter.

Tijdens een open en prettig gesprek met fit20 founder en CEO Walter Vendel hebben wij samen onderzocht welke opties er waren. De oplossing was dichtbij: mijn partner Lucie, destijds werkzaam als sportconsulent voor de gemeente Antwerpen, stapte bij mij in mijn studio. Samen blijken wij Team Goud. Oog voor elkaar en de ander, hart voor de zaak en samen niet te breken. We staan op het punt om de Franchiseovereenkomst te verlengen met 5 jaar. Op dit moment leven we bij de dag. Wij hebben er vertrouwen in dat de toekomst nog veel moois gaat brengen zowel persoonlijk als zakelijk.

Heb jij nog tips voor startende franchisenemers? 

Starten als (franchise)ondernemer is altijd een grote uitdaging. Het brengt onzekerheid met zich mee. Dat is Normaal! Benader iedere dag met nieuwsgierigheid, vertrouwen en stel jezelf iedere dag 3 doelen (groot of klein). Zorg dat je die doelen hebt behaald aan het einde van de dag. Dat geeft rust, je bewaakt je grenzen, het zorgt voor een voldaan gevoel en bewuste groei. Vraag hulp waar nodig. Het is geen zwakte maar een Kracht. Verzamel een team om je heen waarop je kan vertrouwen. Vertrouwen geeft vrijheid!

Heb je andere anekdotes/verhalen die je graag zou willen delen?

Ondanks alles kijk ik positief terug op de pandemie. Uiteraard waren er ook momenten van stress en frustratie. De Franchisegever kwam steeds met creatieve oplossingen en hielp ons met de communicatie naar de leden. Ons team kon tegenslagen steeds vrij snel ombuigen naar kansen. Zo hadden we tijdens de Lockdown binnen een paar dagen onze toestellen, met behulp van leden, in zeecontainers geplaatst zodat we buiten konden trainen op de parkeerplaats. Het contact met onze leden is in die tijd nog verder verbeterd en we zijn strijdbaar gebleven in de breedste zin van het woord. 

 

Lees meer over:
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook