Spare Rib Express in 5 jaar tijd verdubbeld

Spare Rib Express heeft in de afgelopen jaren een flinke groei weten te realiseren. De franchiseformule is in de afgelopen 5 jaar verdubbeld in omzet en bezorgrestaurants.

“Waar we 1 april nog de deuren van een splinternieuw Spare Rib Express bezorgrestaurant in Oosterhout opende, staan er nu alweer 6 nieuwe openingen op de planning en nog diverse potentiële locaties in de pijplijn”, aldus David Pinedo, commercial manager Spare Rib Express. 

De food franchiseformule is niet alleen in omvang gegroeid, er heeft ook een transformatieproces plaatsgevonden op het gebied van de positionering en uitstraling van de formule. De formule was ooit vooral herkenbaar door de auto’s met vlammen, nu door steeds meer zichtlocaties ook vindbaar in het straatbeeld. 

Eind 2019 zijn er 62 Spare Rib Express bezorgrestaurants. “Ondanks het fors verlagen van de prognose voor de Nederlandse economische groei vanuit het CPB, geeft het FSIN aan dat de vooruitzichten (+24,8% omzetstijging t/m 2025) voor de foodmarkt goed blijven”, aldus Pinedo. “Consumenten blijven kiezen voor gemak en genieten. Wij zien de vooruitzichten naar de toekomst toe dan ook erg positief in.”

De eerstvolgende bezorgrestaurants zullen geopend worden in onder andere Hengelo, Meppel, Nijkerk, Geldermalsen, Kampen en Doetinchem. 
 

Bekijk ook