Spare Rib Express opent 80ste bezorgrestaurant in Gouda

Het was aan de broers Bob en Niels van der Wende de eer om 2024 te starten met de opening van alweer het 80ste Spare Rib Express bezorgrestaurant, ditmaal in Gouda. Gouda werd hiermee ook de vierde locatie voor de jonge ondernemende broers die al sinds 2020 bij de franchiseformule aangesloten zijn.

Van overname tot uitbreiding

Destijds startten zij met de overname van het Spare Rib Express bezorgrestaurant in Drechtsteden. Al snel merkten zij de voordelen van de gevestigde formule en besloten na het opbouwen van een stabiel team gelijk door te pakken en uit te breiden met een nieuwe locatie in Sliedrecht, waar sinds mei 2021 hun naam achter staat. Na een tweede bezorgrestaurant geopend te hebben, zijn de locaties die volgden gevoelsmatig een kwestie van herhalen, aldus Niels van der Wende.

De uitdaging van groei

‘De stap van één naar twee bezorgrestaurants was de grootste uitdaging. Je moet leren delegeren, iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan omdat je dit op een eerlijke en efficiënte manier wilt doen. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in je team en zorgen dat je de aandacht en tijd die je in de locaties steekt op een eerlijke manier verdeelt’, aldus Bob en Niels. Inmiddels werken de broers als een geoliede machine en verdelen zij ieder de aandacht over twee bezorgrestaurants. Toch blijven ze kritisch op hun eigen prestaties.

Toekomstplannen

Wat de toekomst brengt? Wie zal het zeggen. De focus ligt voor nu op het stroomlijnen van een aantal processen voordat zij weer denken aan een mogelijke uitbreiding van hun portfolio. Aankomend jaar staat in het teken van evalueren en optimaliseren, maar natuurlijk het meest in het bezorgen van zoveel mogelijk genietmomenten!

Ben je geïnteresseerd en wil je ook franchisenemer worden bij Spare Rib Express? Meld je vrijblijvend aan!