Spare Rib Express Enschede sluit bestelkanalen voortijdig

Vorige week opende Spare Rib Express haar 52e vestiging, deze bevindt zich in Enschede. Erwin en Nicole kwamen in contact met de franchiseformule via vrienden met een Spare Rib Express locatie in Hoorn. 

“Het aanstekelijke succesverhaal van de Hoornse Spare Rib Express franchisenemer was voor hen de aanleiding om de mogelijkheden te verkennen. Hierna hebben ze na een gesprek op het hoofdkantoor, diverse locaties bekeken en de knoop doorgehakt. Uiteindelijk duurde het nog best een tijd voordat we in Enschede konden starten, omdat het vinden van geschikte locaties tegenwoordig steeds lastiger wordt”, aldus commercieel manager van de franchiseformule David Pinedo.

“In het openingsweekend heeft het stel de bestelkanalen voortijdig moeten sluiten, omdat ze de grote hoeveelheid orders niet aankonden. Dit gebeurt vaker bij nieuwe locaties”, aldus Pinedo. “Wij starten al met onze marketingcampagne voordat we openen en in de openingsweek zijn er veel mensen die het toch graag willen proberen. Daarnaast zijn wij nog steeds uniek in Nederland met een gespecialiseerd vlees– en visconcept wat zich primair richt op Takeout & Delivery.”

Spare Rib Express Enschede is gestart met het Takeout & Delivery concept gericht op de avond, maar gaat zich op middellange termijn starten met het Fast Casual Dining concept. Hiermee kunnen ze klanten met een laagdrempelig menu bedienen met een lunch– en avondassortiment.

Bekijk ook