Techjournalist neemt de proef op de som bij Wav-e Studios

Leestijd:
3 minuten

De Revolutie van EMS-Training

In een wereld waar tijd schaars is en de drukte overheerst, is het vinden van vrije uren voor sport en beweging een uitdaging. Gelukkig is er een innovatieve trainingsmethode die belooft om in slechts 15 minuten per week resultaten te behalen. Techjournalist Anton Damen neemt de proef op de som bij WAV-E Studios met EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) om spieren te kweken met stroomstootjes en gewichten van slechts 20 gram.

EMS-Training: Terug naar de Toekomst

EMS-training is gebaseerd op het eeuwenoude principe dat spieren goed reageren op elektrische stimulatie. Deze methode werd al toegepast in verschillende contexten, waaronder revalidatiecentra en door Sovjet-sporters tijdens de Koude Oorlog. Echter, pas anno 2023 lijkt EMS klaar voor de mainstream. Het aanbod van EMS-krachttraining

Tijdsbesparing en Toegankelijkheid

Een van de grootste voordelen van EMS-training is de beperkte tijdsinvestering. In slechts 15 minuten kan een volledige EMS-training worden voltooid. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor mensen met een drukke levensstijl, maar ook betaalbaarder omdat de trainingssessies korter zijn en de tijdsinvestering van een personal trainer beperkt wordt.

De EMS-Training Ervaring

Bij EMS-training draagt men een hightechpak vol elektroden, dat via bluetooth is verbonden met een WAV-E -coach. De spieren worden onder spanning gezet door stroomstoten en er worden oefeningen uitgevoerd met gewichten van slechts 20 gram. Het voelt als een totaal andere ervaring dan een traditionele sportschooltraining, waar halters en dumbbells taboe zijn.

Effectieve Inspanning met EMS

Hoewel EMS-training misschien als valsspelen voelt, vergt het wel degelijk inspanning. De stroomstoten voelen niet als pijnlijke schokken, maar eerder als een stevige massage. De intensiteit kan worden aangepast en bij de juiste spanning voelen de 20 gram gewichten zwaarder aan.

Resultaten van EMS-Training

Na zes weken EMS-training zou een gemiddelde beginner enige resultaten moeten merken. Techjournalist Anton Damen heeft zelf ervaren dat hij zich vitaler en iets sterker voelt. Hij is bijna twee kilo lichter, heeft meer spiermassa en vier procent minder lichaamsvet. Dit alles met slechts 180 trainingsminuten in totaal.

Wil je het volledige artikel lezen, klik dan hier.

Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Wav-e Studios
In 15 minuten fit? Wav-e Studios maakt dit mogelijk!
Uitbreiden van uw formule?
Lees hier wat Franchise+ voor u kan betekenen.

Bekijk ook deze magazines