In gesprek met Jeanne Niessen van Bailine Roermond

"Ik vind het prettig dat ik het wiel niet meer zelf hoef uit te vinden."

Leestijd:
9 minuten

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat jij jouw Bailine studio in Roermond opende! Wat heeft je doen besluiten om de studio over te nemen en te starten als franchiser?

“Ik ben zelf in 2018 flink afgevallen onder begeleiding in een groep”, vertelt Jeanne. “In die tijd borrelde het bij mij om iets voor mezelf te gaan beginnen.  Met een achtergrond als ondernemer ben ik gestart met de opleiding gewichtsconsulente. Tijdens de studie ben ik op zoek gegaan naar een mooie formule die bij mijn visie past en via Google kwam ik toen terecht bij Bailine. Vrij spontaan belde ik naar Ellen Vink van Bailine Nederland. Het gesprek duurde bijna een uur! De klik was er meteen.”

“In Limburg e.o. was nog geen Bailine studio een mooie kans voor mij om Bailine ook in Limburg op de kaart te zetten Juist het totaalconcept van Bailine sprak me aan! Na de eerste ‘echte’ ontmoeting met Ellen en het vervolggesprek was het voor mij duidelijk. Ik wil starten met dit project met als resultaat de opening van Bailine Roermond op 1 augustus 2020.”

Hoe bevalt het je om franchiseondernemer te zijn?

“Ik vind het heel prettig dat ik het wiel niet meer zelf hoef uit te vinden. Je hebt je eigen studio en bent zelfstandig ondernemer. Tegelijkertijd weet je dat er een professionele organisatie achter je staat waar je te allen tijde op kunt terugvallen als er iets is. We maken gebruik van een professioneel marketingbureau, beschikken over een goede website en we worden intern opgeleid en bijgeschoold. Ook de steun en motivatie die ik ontvang van mijn mede Bailine Franchiseondernemers vind ik heel fijn. Er is altijd ruimte om samen te sparren, we hebben een groepsapp met elkaar en wisselen kennis uit. Dit alles zou je niet hebben wanneer je in je uppie voor jezelf start.”

“Regelmatig krijg ik klanten die puur komen voor het afslanken. Wanneer ik hoor dat zij bijvoorbeeld ook last van nekklachten hebben kan ik dit met elektrostimulatie direct meepakken. Veel mensen verwachten dit niet en zijn verbaast dat elektrostimulatie ook hierbij baat kan hebben. Laat je verrassen door Bailine gaat hier letterlijk op”

Bailine mocht haar deuren gelukkig deels ook geopend houden tijdens de Coronacrisis hoe heb je dat ervaren?

“Toen in maart de contactberoepen weer aan de slag mochten heb ik een vliegende start gemaakt. De sportscholen waren dicht waardoor mijn doelgroep groter werd. Mensen gingen op zoek naar een alternatief. Tegelijkertijd merkte ik dat de behoefte aan een goed advies en goede begeleiding toenam om de ‘coronakilo’s’ te verliezen. Ik heb een kleine huiselijke studio en ik merkte dat juist dat kleinschalige ook heel doeltreffend was en is. Geen grote getalen mensen, niet dat massale.”

Is er een ervaring in het afgelopen jaar die je graag met ons wil delen omdat het je altijd bij zal blijven?

“Já, de sluiting in December, van de ene op de andere dag moesten we dicht. Dat vond ik heel erg moeilijk zeker omdat ik nog maar net open was. Daarentegen de vele lieve reacties en de steuntjes in de rug die ik van mijn klanten kreeg, ondanks dat ik pas sinds augustus open was, voelden zo ontzettend goed. Dat zal me altijd bijblijven. Inmiddels is bijna iedereen weer teruggekomen.” 

“Wanneer ik bijvoorbeeld kijk naar de doelen die ik met klanten al heb mogen bereiken denk ik vooral aan een klant die dolgraag op een gezonde doeltreffende manier wilde afvallen. Samen hebben we een behandelplan opgesteld en ze is met Bailine aan de slag gegaan. Inmiddels is ze al meer dan 30kg kwijt en nog belangrijker ze zit veel beter in haar vel, geweldig toch?!"

Bailine

Wat is je persoonlijke drijfkracht?

“Ik haal mijn drive echt uit mijn persoonlijke ervaring. Ik weet hoe het voelt om overgewicht te hebben maar ook hoe fijn het is wanneer je minder weegt en lekkerder in je vel zit.”

“Doordat je dat zelf hebt ervaren weet je ook hoe iemand zich voelt die overgewicht heeft. Ik vind wel dat gewicht verliezen op een gezonde manier moet gebeuren, met een goed & persoonlijk voedingsadvies en met de juiste motivatie. Als ik iemand daarmee kan helpen, maakt dat mij ook weer blij. Bailine is het tegenovergestelde van een crash dieet. Wij streven naar een gezonde en realistische levensstijl zonder het welbekende jojo-effect.”

Wat maakt het Bailine concept volgens jou zo doeltreffend?

“Als mensen eenmaal struggelen met overwicht raken ze vaak gedemotiveerd. Elke maandag starten ze en op dinsdag is men het alweer vergeten. Dat moet en kan ook anders..”

“Meestal bewegen mensen niet meer en eten niet meer gezond omdat het toch allemaal niet meer helpt, vaak denkt men, het lukt me toch niet. Ze zitten in een positie waar ze niet meer uitkomen. Wij bieden onze klanten met de bailine programma’s een trainingsprogramma wat ook mensen die lichamelijke ongemakken ervaren kunnen doen. Dit in combinatie met de persoonlijke voedingsadviezen en mentale ondersteuning maakt dat we samen een doel kunnen stellen dat wel haalbaar is. Beweging, voedingsadvies en mentale ondersteuning, dat alles onder 1 dak!”

Hou houd jij alle balletjes hoog als ondernemer?

“Als je plezier hebt in datgene wat je doet, en je er je energie uit kan halen kun je heel erg veel! Ik start elke dag met heel veel plezier. Soms vergeet ik mezelf erbij wel eens. Gelukkig heb ik een man die volledig achter me staat, me steunt, motiveert maar ook afremt als ik kosten wat kost doorga, en mezelf daarbij uit het oog verlies!”

Wat hoop je nog te mogen bereiken als franchiseondernemer?

“Ik ben natuurlijk pas relatief kort bezig, maar uitbreiding van mijn huidige studio door het aanbieden van meerdere diensten of een tweede studio in Limburg openen, heb ik wel op mijn verlanglijstje staan.”

Zou je het anderen aanraden om ook franchiseondernemer bij Bailine te worden en waarom?

“Jazeker! Het is een bewezen, compleet en persoonlijk concept. Je hebt een fijne en professionele organisatie achter je staan die je kan begeleiden waar nodig. Mede hierdoor groei je zelf, maar ook het begrip Bailine in Nederland.”

Binnenkort in jouw studio?
Ga naar de formulepresentatie of vraag direct meer informatie aan!
Bailine
Bailine is een franchiseorganisatie die met een succesvolle methode zich richt op de verbetering van de schoonheid, de gezondheid en het welzijn van zowel man als vrouw

Bekijk ook deze magazines