Personal Fitness Nederland

  Personal Fitness Nederland telt meer dan 75 vestigingen, waarmee ze duizenden klanten helpen met het behalen van hun doelen om zo uiteindelijk hun kwaliteit van leven te verbeteren. Maar daar houdt het niet op. In samenwerking met haar franchisenemers zal Personal Fitness Nederland doorgaan met een positieve invloed uitoefenen op het geluk en de vitaliteit van alle inwoners in Nederland.   

  Wat is de Personal Fitness Nederland franchise?

  Personal Fitness Nederland is in 2011 opgericht door Jos Vermeer. De filosofie achter het concept was, én is nog altijd, het weer gelukkig maken van mensen. Personal Fitness Nederland gebruikt hiervoor het 'Fit for Life' programma waarmee ze mensen hoogstpersoonlijk coachen naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven. Het programma heeft drie pijlers die er samen voor zorgen dat deze doelen dag-in-dag-uit behaald worden:

  • Beweging
   • Effectieve trainingssessies onder begeleiding van de personal trainer en een persoonlijk trainingsschema voor thuis. 
  • Voeding
   • Persoonlijk voedingsadvies. 
  • Mental coaching
   • Je gedachten de baas zijn om resultaten te behalen en voor altijd vast te houden. 
  Franchisenemers bij Personal Fitness Nederland aan het woord

  Wat maakt de franchise Personal Fitness Nederland onderscheidend?

  Personal Fitness Nederland is geen normale 'personal trainer' of 'kleine sportschool', omdat ze altijd werken met het bewezen Fit for Life programma. De concurrentie werkt niet met dit bewezen programma waardoor je op een snelle manier succesvol kan worden als franchisenemer. Bovendien heeft Personal Fitness Nederland veel 'in-house' kennis over mental coaching en past bewezen theorieën succesvol toe in het programma. De franchise in personal fitness heeft met 75+ vestigingen de meeste personal trainer/coaching studio's in Nederland en zijn dan ook altijd in de buurt. Doordat ze de grootste zijn, heeft Personal Fitness Nederland altijd benchmarkdata beschikbaar om meer slagkracht en power te hebben voor doorontwikkeling en innovaties op alle vlakken.   

  Ruimte voor groei en vraag naar Personal Trainers 

  De primaire doelgroep van Personal Fitness Nederland is op zoek naar een betere kwaliteit van leven, maar kan dit vaak niet alleen. Vaak ervaren ze pijnklachten, stress of hebben een laag zelfbeeld. Oorzaken hiervan liggen vaak in een ongezonde levensstijl. Deze specifieke doelgroep, die ontzettend groot is in Nederland, beseft zich steeds vaker dat zij hun levensstijl moeten veranderen. Het uitgebalanceerde Fit for Life programma van Personal Fitness Nederland sluit naadloos aan bij de behoefte van deze doelgroep. Hierdoor weet de personal fitness franchise haar doelgroep goed te vinden, boeien en binden.   

  Waarom je eigen personal training studio starten?

  Als franchisenemer bij Personal Fitness Nederland maak je direct gebruik van een doorontwikkeld bedrijfsconcept waardoor je circa 40-60 klanten kan begeleiden. Daarnaast adviseert Personal Fitness Nederland aan haar franchisenemers over toekomstige keuzes, zoals het wel of niet inhuren van personeel en hoe groeidoelstellingen te realiseren. Andere voordelen zijn:

  • Tijdens de opstart volg je de Personal Fitness Nederland vierdaagse opleiding die gegeven wordt door oprichter Jos Vermeer. (de franchisenemers van de 75+ Personal Fitness Nederland studio’s gingen je voor!).
  • Je krijgt toegang tot het Personal Fitness Nederland e-learning systeem. Door hiermee aan de slag te gaan leer je over de bewezen processen die Personal Fitness Nederland studio's volgen, waardoor ook jouw studio 100% succesvol wordt. 
  • Hulp met locatiekeuze, ondernemersplan en financieringsaanvraag
  • Je krijgt hulp en assistentie bij het doen van bestellingen, inrichting van de studio, het mediapakket en marketing   

  Personal trainer worden bij Personal Fitness Nederland 

  Hoewel Personal Fitness Nederland het natuurlijk toejuicht, hoef je niet persé in het bezit te zijn van een sportdiploma of zelfs werkervaring te hebben in de sportbranche. Werkervaring in de fitness- en sportbranche is wel een grote pré. Personal Fitness Nederland traint jou als franchisenemer zowel theoretisch als in de praktijk, zodat je ‘topfit’ je eigen personal training studio kan starten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jij als franchisenemer fysiek fit bent en een ondernemend inzicht hebt. De belangrijkste competenties op een rij:

  • Anderen kunnen motiveren en overtuigen
  • Energie en enthousiasme uitstralen
  • Zelf gezond zijn: fysiek fit & mentaal sterk
  • Communicatief sterk en leergierig zijn
  • Doel- en resultaatgericht zijn
  • Ondernemers mentaliteit: commercieel denken & handelen, daadkrachtig, initiatief nemen, doorzettingsvermogen en risico’s durven nemen
  • Grote affiniteit met fitness, sport, coaching en voeding
  • Gezond financieel inzicht

  Spreekt bovenstaand verhaal je aan? Ben jij klaar om te ondernemen binnen de personal fitnessbranche, wil jij eigen personal training studio starten en pas jij binnen de Personal Fitness Nederland franchise?   

  Geschiedenis

  Personal Fitness Nederland is ruim 15 jaar geleden gestart door fysiotherapeut Jos Vermeer in samenwerking met zijn vrouw, gewichtsconsulente Petra Vermeer en collega Giel Verberne. Binnen het concept staan drie pijlers centraal: voeding, beweging en mental coaching. De laagdrempelige methode in een kleine, eenvoudige ruimte sloeg aan in Tilburg. In 2013 besloten Jos, Giel en Petra om nog meer mensen in Nederland kennis te laten maken met dit mooie concept. Vandaag de dag is Personal Fitness Nederland franchise een dynamisch en energiek bedrijf dat passie heeft voor sporten, bewegen en gezondheid. Iedereen die graag gezonder wil gaan leven, een aantal kilo's wil afvallen of een bepaalde gedragsverandering wil realiseren, is bij Personal Fitness Nederland aan het juiste adres.

  Missie & Visie Personal Fitness Nederland franchise

  Missie: Onze klanten fit, gezond en gelukkig maken. Zo dragen wij bij aan de vitaliteit en het geluk van onze klanten en een prettigere samenleving! 

  Visie: Wij geloven dat onze goed ontwikkelde Fit for Life methode echt levens positief verandert. Door met onze holistische totaalaanpak en persoonlijke werkwijze aan de slag te gaan met voeding, beweging en mental coaching , ontpoppen onze klanten zich stapsgewijs tot een betere versie van zichzelf; fit, gezond en gelukkig. Deze groei levert de gewenste blijvende resultaten op en verbetert de kwaliteit van leven. 

  Kernwaarden Personal Fitness Nederland  

  • Commitment: Onze aanpak is altijd persoonlijk. De klant is ons vertrekpunt, en zijn/haar verlangens houden we dus steeds in het oog bij het opstellen van het plan van aanpak. Alles op maat dus en helemaal in het teken van die specifieke persoon in kwestie.
  • Energie: De coaches van Personal Fitness Nederland zijn professioneel in hun hele doen en laten. Ze zitten allen hoog in hun energie en hebben een proactieve houding, waarmee enkel de beste resultaten een optie voor ze zijn.
  • Resultaat: De coaches van Personal Fitness Nederland zijn gek op hun vak én gek op hun klanten. Dat voel je meteen als je een van onze studio’s binnenstapt. Omdat zij gedreven worden door passie, is resultaat bij ons simpelweg een garantie. Je merkt het in hun manier van trainen. En je merkt het aan hun vastberadenheid.    

  Doelstellingen op de korte, middellange en langere termijn

  De volgende doelstellingen zijn geformuleerd door Personal Fitness Nederland franchise:

  1. In 2025 90 studio's beheren verspreid door heel Nederland. Luxe uitstraling studio's met een wauw-factor.
  2. Een doorontwikkeling realiseren op ons interne klanten- en administratiesysteem.
  3. Nieuwe lifestyle programma's voor nieuwe doelgroepen.
  4. Invloed uitoefenen op de gezondheid en welzijn van miljoenen mensen en hun gezinnen door heel Nederland.

  Trends en ontwikkelingen in de markt

  Steeds meer mensen hebben zich gerealiseerd dat het belangrijk is om gezond, fit en vitaal te worden en te blijven door de coronapandemie. Het programma van Personal Fitness Nederland sluit hier perfect op aan omdat zij ervoor zorgen dat mensen niet fit worden voor even, maar voor het leven, door ze te ondersteunen op het gebied van beweging, voeding en mental coaching. Daarnaast neemt de vraag naar persoonlijke begeleiding toe.  

  Een bedreiging is dat iedereen zich online kan voordoen als een personal trainer, maar Personal Fitness Nederland heeft daarentegen de expertise in huis hoe mensen écht blijvend geholpen kunnen worden doordat deze hoogstpersoonlijk gecoached worden op alle belangrijke gebieden voor een levensstijl-verandering. Ook heeft Personal Fitness Nederland een gespecialiseerd team dat fulltime aan de slag is om continu optimalisaties door te voeren en zo de concurrentie een stap voor te zijn. 

  Fitnessfranchise formules vergeleken

  Naast de inhoud van de formule speelt natuurlijk ook geld een grote rol. In dit artikel vergelijken we 10...

  Recruiters selecteerden in 2017 meer dan 40 franchisenemers

  Algemeen

  "Een groot voordeel van onze rol is dat wij een onafhankelijk oordeel kunnen geven over kandidaten. Daarnaast...

  Oud-profvoetballer Remco Schol geeft het goede voorbeeld

  Franchisenemersportret

  Oud-profvoetballer Remco Schol is sinds september vorig jaar franchisenemer van Personal Fitness Nederland. Hij kan...

  Basisprincipes van effectief recruitment van franchisenemers

  Uitgelicht

  Hoe kom je als franchisegever aan meer dan 1.400 kandidaat-franchisenemers per jaar? Daarover ging de...

  Franchises Ter Overname

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Informatie aanvragen
  Ontvang vrijblijvend meer informatie vanuit deze formule!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2016
  Aantal vestigingen
  75
  Waarvan franchise
  69
  Entreegeld
  €9.850
  Franchise fee
  € 859,29 p.m.
  Totale investering
  €40.000
  Benodigd eigen vermogen
  €5.000