Vrouwfit

  Wil jij franchisen bij Vrouwfit en focussen op de ongedwongen en vrouw-vriendelijke sfeer? Dat kan! De franchise van Vrouwfit is een sportschool speciaal en alleen voor vrouwen en zoekt franchisenemers om verder te groeien in Nederland. 

  Over de franchise Vrouwfit 

  Vrouwfit is een uniek fitness concept in Nederland. De sportschool is speciaal en alleen voor vrouwen. In andere woorden, de leden, de personal trainers, groepslesdocenten en zelfs de Powerslim diëtisten zijn vrouw. Alleen zo kan Vrouwfit een vrouw-vriendelijke sfeer creëren en focussen op de persoonlijke aandacht voor haar leden. Vrouwfit positioneert haarzelf als een "women only'' sportschool en heeft getrainde en leuke fitness medewerkers die leden met alles kunnen helpen in de fitness. Vrouwfit telt op dit moment twee locaties in Leiden en is klaar om Nederland te veroveren via franchise!  

  "Sinds 2001 het sterker maken van vrouwen"

  All-inclusive abonnementen  

  Binnen Vrouwfit wordt er alleen gewerkt met all-inclusive abonnementen zodat leden onbeperkt van alles gebruik kunnen maken. Dit biedt de leden flexibiliteit en keuze omdat ze makkelijk kunnen meedoen aan de verschillende groepslessen maar ook gebruik kunnen maken van de sauna, fitnessbegeleiding en vele andere faciliteiten. De faciliteiten in combinatie met de diversiteit van de verschillende groepslessen zorgt ervoor dat leden de ultieme Vrouwfit beleving ervaren!   

  Waarom kiezen leden voor Vrouwfit? 

  De franchise van Vrouwfit differentieert zichzelf door een aantal specifieke punten die nadrukkelijk naar voren komen binnen de sportschool:

  • Alles in 1: Vrouwfit werk alleen met alles in 1 abonnementen. Leden nemen één abonnement af en hoeven niet extra te betalen als ze gebruik willen maken van extra faciliteiten.
  • Persoonlijke aandacht: Bij Vrouwfit is het de norm dat leden worden aangesproken bij hun naam. Een lid is geen nummer binnen Vrouwfit en daardoor is het sociale aspect ook belangrijk binnen de sportschool.
  • Niet massaal: De clubs van Vrouwfit zijn klein vergeleken met andere fitnesscentra. Hierdoor bouwen leden onderling vriendschappen op en zijn ze erg betrokken binnen en met Vrouwfit. 
  • Alleen voor vrouwen: Vrouwfit is uniek omdat het een fitnesscentrum alleen voor vrouwen is. Vrouwfit kent haar doelgroep erg goed en speelt in op de wensen en behoeften van deze doelgroep. Een voorbeeld is dat vrouwen het prettiger vinden om naar een fitnesscentrum te kunnen zonder dat zij bekeken worden door mannen. De sportschool van Vrouwfit biedt daarvoor de perfecte oplossing.

  Waarom franchisen bij Vrouwfit?

  Vrouwfit is een bedrijf dat al 20 jaar lang groeit. Door continu te innoveren en op tijd in te spelen op de laatste (fitness) trends, blijft de sportschool aantrekkelijk en relevant voor de leden van vandaag en morgen. Ook weet Vrouwfit goed haar doelgroep te vinden en de juiste boodschap te communiceren zodat bestaande klanten terugkomen en nieuwe klanten Vrouwfit vinden. Andere redenen om te starten als franchisenemer bij Vrouwfit is: 

  • Ervaring: Vrouwfit bestaat uit een team met veel ervaring. Zo is Aad oprichter en eigenaar al sinds 1984 fitnesscentrumhouder. En heeft door de jaren heen veel meegemaakt binnen het vak.
  • Ondersteuning: Franchisenemers bij Vrouwfit kunnen ondersteuning van A tot Z verwachten. Vrouwfit wilt dan ook dat elke franchisevestiging goed werkt en daarom zijn ze bereid om met alles te ondersteunen en alles in de juiste banen te leiden. 
  • Groeiende aandacht voor een gezonde leefstijl: Sinds maart 2020 heeft Nederland te maken met de coronapandemie wat gepaard ging met verschillende maatregelen. Met de komst van corona is er een verschuiving te zien binnen de maatschappij en is er een groeiende aandacht voor een gezonde leefstijl. Een op de drie Nederlanders is bewuster bezig met zijn gezondheid. 
  • Fitnessapparatuur: Vrouwfit kracht- en cardioapparaten zijn van LifeFitness om zo haar leden een uitstekende kwaliteit te bieden tijdens het sporten. Daarnaast is er één lijn gekozen in de kleur beige voor een uniform uitstraling in haar sportscholen. 

  De geschikte Vrouwfit franchisenemer 

  Vrouwfit zoekt een ondernemer die interesse en affiniteit heeft met de fitnessbranche. Het is belangrijk dat je een passie hebt voor sport en fitness in het algemeen. Zodra je zelf achter de bar staat en wellicht ook lessen geeft (als vrouw) is 'sociaal zijn' een belangrijke eigenschap. Daarnaast zijn de volgende kwaliteiten ook belangrijk voor Vrouwfit:

  • Gezelligheid en sfeer staat hoog in het vaandel bij Vrouwfit. Kortom, je moet het gezellig maken voor je leden zodat je een sportschool hebt waar de vrouw zich te allen tijde thuis voelt. 
  • Naast sfeer is kwaliteit ook belangrijk binnen Vrouwfit. Je moet als franchisenemer goede trainingen en lessen kunnen geven. Ook moet je op de hoogte blijven van wat er speelt in de fitnessbranche. 
  • Switchers. Het is ook mogelijk voor overstappers om hun eigen fitnesscentrum om te toveren tot een Vrouwfit.   

  Je eigen Vrouwfit sportschool openen? 

  Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de formulepresentatie? Ben jij de geschikte kandidaat waar Vrouwfit naar op zoek is? Kom dan snel in contact met Vrouwfit en download de gratis franchisebrochure. En voor dat je het weet heb jij je eigen Vrouwfit sportschool!

  Ontstaan van de Vrouwfit franchise

  Vrouwfit is opgericht in 2001 door Aad Slingerland. In 1984 begon Aad met een gemengd fitnesscentrum in Leiden. Het ledenbestand bestond op een gegeven moment voor 80% uit dames. Daarom had hij de de "dames dagen''' bedacht. Op dinsdag en donderdag mochten er in het fitnesscentrum alleen maar dames sporten, op de rest van de dagen was het gemengd.  

  Toch bleef Aad opmerkingen krijgen van vrouwelijke leden dat zij het niet prettig vonden om samen met mannen te sporten. Zo voelde de vrouwelijke leden zich niet vrij tijdens het sporten. Dit was de reden dat Aad besloot om in 2001 het roer om te gooien. Vanaf dat moment mochten er alleen nog maar vrouwen komen sporten. Een goede zet want het idee werd een groot succes, het aantal leden steeg fors na de transformatie naar Vrouwfit en in 2006 werd een tweede locatie geopend in Leiden.  

  Het idee om Vrouwfit om te zetten naar een franchise kwam weer door het luisteren naar haar leden. Veel sportende leden vonden het Vrouwfit concept geweldig en ze vonden dat het op meer plekken in Nederland beschikbaar moest zijn. Ook waren er leden bij die zich moesten uitschrijven vanwege een verhuizing en het heel erg vonden dat ze niet meer konden sporten bij hun Vrouwfit. 

  In 2020 werd de knoop doorgehakt en werd besloten om Vrouwfit in franchise door te zetten. 

  De fitnessindustrie

  Ontwikkelingen, trends en innovaties in de fitnessbranche. Ze komen vaak vanuit alle hoeken overwaaien uit het buitenland. Zo is te zien dat sportscholen veel meer inspelen op de beleving van sportruimtes en dat consumenten een grotere behoefte hebben aan een service dat meer is dan alleen sporten. Denk aan advies over voeding et cetera. Wel heeft corona grote gevolgen, het mag duidelijk zijn dat de fitnessbranche niet ontkomt aan deze gevolgen.

  Ontwikkelingen fitnessbranche 

  De vraag naar sport en fitness is groot. Voornamelijk mensen boven de 65 jaar en hoger opgeleiden sporten steeds meer. Wel neem het aanbod toe omdat steeds meer buitenlandse fitnessketens naar Nederland komen. Deze ontwikkeling zorgt voor verzadiging van de markt en dus druk op de marges. Ook heeft het coronavirus een grote impact gehad op de fitnessbranche. Zo'n 10 procent van de leden hebben hun abonnement in 2020 gepauzeerd of stopgezet. Echter, de verwachting is dat de vraag naar sport altijd zal blijven en daardoor zal de sector weer volledig herstellen in 2021.

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  2021
  Aantal vestigingen
  2
  Waarvan franchise
  0
  Entreegeld
  €12.500
  Franchise fee
  11%
  Totale investering
  €130.000
  Benodigd eigen vermogen
  €32.000
  NFV lid
  Ja