Bakker Bart

  De Bakker Bart franchise formule 

  Deze oer-Hollandse, innovatieve en ondernemende formule is een begrip in Nederland en biedt op meer dan 150 locaties verse producten aan. Wij bedienen jaarlijks meer dan 12,5 miljoen tevreden gasten de beste producten, deze producten worden dagelijks in iedere winkel vers gebakken.

  Bart’s Retail (franchisegever) is een full-service franchiseorganisatie. De service bestaat uit centrale inkoop, marketing, automatisering, administratie, commerciële winkelbegeleiding, training & opleiding, personeel ondersteuning, juridische zaken en projectinrichting.

  Bart’s Retail is continue in beweging, de formule gaat met de tijd mee zonder krachtig imago te verliezen. Recentelijk is er een nieuw formuleconcept gelanceerd. Hierbij is een vernieuwde huisstijl geïntroduceerd, is de routing zowel in de winkel als achter de schermen geoptimaliseerd en is het productieproces ten gunste van de efficiëntie aangepast. Hiermee wordt duidelijk ingespeeld op de laatste marktontwikkelingen en wordt de bedrijfsvoering verbeterd.

  Formule pijlers

  Bij ons geniet je gemakkelijk van lekkers uit eigen bakkerij. Met de propositie ‘Altijd vers, vertrouwd en op elk moment speciaal voor jou gemaakt’ is de missie om ervoor te zorgen dat elk moment een moment kan zijn om lekker te genieten van lekkers uit de eigen winkeloven. Wij zijn de marktleider op gebied van out of home eetmomenten en dan vooral het ontbijt- en de lunchmomenten.

  Bezorgen

  Met onze sterke website en samenwerking met diverse bestelplatformen zoals thuisbezorgd.nl, heeft we een koppositie op gebied van lunchbezorging. Deze koppositie gaat ons nog verder versterken door zich te richten op een nog breder publiek, denk hier bijvoorbeeld aan maaltijdbezorging aan het einde van de dag.

  Met een geheel vernieuwde (mobiele)webshop, spelen we in op de groeiende bezorg behoefte. Met deze omnichannel strategie zijn we klaar voor de volgende generatie Nederlandse consumenten.

  Onze kernwaarden

  De kernwaarden van Bakker Bart zijn gastgericht, vakmanschap en duidelijk. Het gevoel dat we delen en de ‘POWER’ die ons samen succesvol maakt is:

  • Plezier
  • Ondernemend
  • Waardering
  • Eigenaarschap
  • Resultaatgericht

  Dit is het gevoel dat we delen en de energie die Bakker Bart zo succesvol maakt!

  Waarom Bakker Bart?

  Bij ons ben je eigen ondernemer binnen de formule. Je hebt voldoende vrijheden om invulling te geven aan jouw bedrijf en bent daarmee zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. En met Barts’ Retail als franchisegever heb je een ervaren en solide vangnet achter je staan.

  Verder kan je de volgende begeleiding/ondersteuning verwachten:

  • Advies en begeleiding bij (ver)bouwprojecten
  • Ondersteuning bij marketingcampagnes zowel in de winkel als online
  • Het beheer van loonkosten en roosters via een handige app
  • Juridisch advies om weloverwogen beslissingen te nemen
  • Continu on- & offline opleidingsprogramma
  • Hulp bij het werven van personeel met behulp van apps en systemen
  • Begeleiding door ervaren Franchise Managers en Operationeel Specialisten.

  Deze diverse vormen van ondersteuning en begeleiding zijn bedoeld om jou als franchisenemer te helpen slagen en een topteam op te bouwen voor je franchise.

  Hoe word je franchisenemer?

  Als franchisenemer bij wordt er van jou verwacht dat je plezier hebt in je werk en geniet van het contact met klanten en medewerkers. Het is belangrijk dat je ondernemerszin hebt en snel nieuwe kansen ziet. Je dient gedreven te zijn om van jouw winkel een groot succes te maken.

  Het werving en selectie traject is uitgebreid en zorgvuldig, Wij vinden het van belang dat er vooral veel ruimte is om aan zelfonderzoek te doen, Voor een mooie en stabiele samenwerking is een wederzijdse sterke match nodig en dit wordt in het selectietraject doorlopend getoetst. Het selectietraject bestaat onder meer uit het maken van een assessment, jouw kijk op de kansen in de markt, enkele dagen meelopen in de dagelijkse praktijk van een Bakker Bart ondernemer en het toetsen van jouw financiële kennis.

  Ben jij ondernemend, gastgericht, altijd op zoek naar kansen en wil je gewoon iets voor je zelf beginnen? Dan is Bakker Bart op zoek naar jou!

  Bakker Bart

  Bart’s Retail is een full-service franchiseorganisatie van het concept Bakker Bart. De service bestaat uit centrale inkoop, marketing, automatisering, administratie, commerciële winkelbegeleiding, training & opleiding, P&O, juridische zaken en projectinrichting.

  Bakker Bart onderscheidt zich in de Nederlandse markt als een toonaangevende bakkerij en lunchroomketen, dankzij een focus op continue innovatie en een evenwichtige werk-privébalans voor franchisenemers. Als franchisenemer hoef je niet in de vroege uren te beginnen met bakken, en je krijgt de vrijheid om een zelfstandig team te leiden met ondersteuning van experts voor onberispelijke kwaliteitscontrole.

  Het solide en bewezen bedrijfsmodel van Bakker Bart, dat sterke verkoop in de winkels combineert met een groeiende online aanwezigheid, spreekt zowel particuliere als zakelijke klanten aan. Deze benadering, gericht op diverse inkomstenbronnen, verzekert aanhoudend succes voor Bakker Bart als een gerenommeerde speler in de Nederlandse bakkerij- en lunchroombranche.

  Eind 2019 heeft Bart’s Retail een nieuw formuleconcept gelanceerd. Hierbij is een vernieuwde huisstijl geïntroduceerd, is de routing zowel in de zaak als achter de schermen, geoptimaliseerd en zijn er verbeteringen doorgevoerd in het productieproces. Hiermee wordt duidelijk ingespeeld op de laatste marktontwikkelingen en wordt de bedrijfsvoering verbeterd.

  De energie Bakker Bart

  Onze kernwaarden zijn gastgericht, vakmanschap en duidelijk. Het gevoel dat we delen en de ‘POWER’ die ons samen succesvol maakt is:

  • Plezier
  • Ondernemend
  • Waardering
  • Eigenaarschap
  • Resultaatgericht

  Dit is het gevoel dat we delen en de energie die Bakker Bart zo succesvol maakt!

  Waarom Bakker Bart?

  Bakker Bart onderscheidt zich door voortdurende innovatie en kwaliteit, ondersteund door een actieve aanpak op meerdere fronten. Het bedrijf zorgt ervoor dat franchisenemers altijd up-to-date zijn met de laatste trends door constante vernieuwing in assortiment en productieprocessen. Een gezonde werk-privébalans staat centraal; door het vermijden van nachtelijk bakken kunnen franchisenemers zich focussen op leiderschap, kwaliteitscontrole en klantenservice. Samenwerkingen met vakspecialisten dragen bij aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, waarbij Bakker Bart's streven naar excellente producten wordt ondersteund door externe expertise. Dit alles resulteert in een sterk franchisemodel dat innovatie en topkwaliteit vooropstelt, waarmee Bakker Bart zijn marktleiderschap en klanttevredenheid behoudt.

  Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid aan het ondernemerschap kunt beginnen, gaan wij zorgvuldig te werk in het werving en selectie traject. Assessments en screening op basis van je (financiële) achtergrond en integriteit (waaronder BKR onderzoek, VOG verklaring en referenties) zijn altijd onderdeel van het volledige traject.

  Nog 1 nachtje slapen en de Franchise+ Beurs is daar!

  Morgen is het eindelijk zover, de Franchise+ Beurs! Dit is hét evenement waar ambitie en innovatie samenkomen. Mis...

  Bakker Bart: “Een warm bad voor onze franchisenemers”

  Interview

  In 2019 trad Coen Companjen aan als directeur van Vital Food Group BV, het moederbedrijf achter onder andere Bakker...

  “Het bezorgen is onze redding geweest”

  Interview

  Alle franchisenemers van Bakker Bart zijn de coronacrisis goed doorgekomen. Niet zo vanzelfsprekend, want sommige...

  "Gigantische omzetten" dankzij 2 elektrische fietsen en een bezorgscooter

  Interview

  Zo pak je dat aan: dankzij twee elektrische fietsen en een bezorgscooter doet Bakker Bart Teun Ruis goede zaken in...

  Bakker Bart: Ondersteuning en in overleg blijven is cruciaal

  Interview

  De horecabranche is zwaar getroffen door de coronacrisis, maar gelukkig hebben de meeste franchisenemers van Bakker...

  'Het voelt niet als werken'

  Vijf jaar moesten Linda en Martijn Wolsink wachten voordat hun droom, een Bakker Bart-vestiging in Doetinchem...

  Beter presteren dankzij big data en slimme algoritmes

  Algemeen

  De administratieve handelingen van zo’n tweehonderd franchisenemers van Jumbo bestaan tegenwoordig nog maar uit één...

  Bakker Bart leidt talent zelf op

  Reportage

  Veel succesvolle franchisenemers werkten al binnen de formule, merkten ze bij Bakker Bart. Daarom besloten ze zelf...

  Franchise+: marktmeester van de franchisewereld

  Uitgelicht

  Franchise+ bestaat 25 jaar. Wat ooit begon met alleen een vakblad is inmiddels onder de vleugels van directeur...

  Terugblik op Franchise+ Event

  Algemeen

  Op 23 november vond het Franchise+ Event, de jaarlijkse inspiratiedag voor franchisegevers, plaats. 

  ‘Er waait een frisse wind, dankzij de nieuwe invulling van de overlegstructuur’

  Algemeen

  Bart’s Retail heeft een nieuwe overlegstructuur met de franchisenemers. Eentje die onder begeleiding van Ludwig &...

  Interne opleiding levert succesvolle franchisenemers

  Algemeen

  Het leven lacht Bakker Bart weer toe. Er gaat een frisse wind door de formule en dit creëert eenheid, nog meer...

  'Franchise is succesvol groeimodel'

  Uitgelicht

  Hij adviseert al vele jaren franchisegevers en -nemers over het opzetten, uitbouwen en verbeteren van hun franchise...

  Hoog Catharijne in de steigers: verbouwingsstress bij franchisenemers

  Franchise and the city

  Hoog Catharijne staat in de steigers. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, wordt lichter, ruimer, toegankelijker en...

  Turbulentie in franchise: uitvergroot in de media of structureel probleem?

  Uitgelicht

  De kranten staan al jaren bol van verhalen over onenigheid tussen (groepen) franchisenemers en hun franchisegever...

  De nieuwe koers van Bakker Bart

  Coverstory

  Het aantreden van een nieuwe algemeen directeur heeft voor Bakker Bart een nieuw tijdperk ingeluid. Met het vizier...

  Franchisebeurs: Geslaagd evenement

  Reportage

  Hoe aantrekkelijk is franchise nog? De vraag doemt op na alle discussies van de afgelopen tijd over deze...

  Doetinchem, een voorbeeld voor Nederland

  Franchise and the city

  Veel binnensteden hebben te maken met leegstand en teruglopende bezoekersaantallen. Doetinchem wordt landelijk...

  Franchise in Nijmegen

  Franchise and the city

  Franchise+ gaat op pad in een stad en laat franchisenemers aan het woord. Over hun winkel, hun formule en over hun...

  Franchisenemers leren veel van elkaar

  Algemeen

  Ondernemers hebben de naam eigenwijs te zijn maar voor franchisenemers geldt dat ze daarnaast in ieder geval open...

  Monique Buruma: geen toekomst zonder Bakker Bart

  Franchisenemersportret

  Ze begon er als weekendhulp en kan zich nu, als franchisenemer, geen leven meer voorstellen zonder Bakker Bart. Het...

  Beurs Onderneemt't! trekt divers publiek

  Reportage

  De beurs Onderneem ’t! die op 13 en 14 april in Hoevelaken is gehouden, heeft veel bezoekers getrokken. Het waren...

  Bakker Bart: "Iedereen heeft een roze hart"

  Interview

  Op 1 oktober vorig jaar werd Bert Bargboer benoemd tot algemeen directeur van Bart’s Retail, de moederorganisatie...

  Moet ik alles doen wat een franchisegever zegt?

  Reportage

  De franchisegever wil overgaan op een peperduur kassasysteem. Ben je verplicht om daaraan mee te doen? En wat kun...

  De stelling 2008

  Interview

  Actuele aanleiding voor deze stelling was het vertrek van een franchisenemer met 27 vestigingen uit de DA-formule...

  Wim Löbker: Er moet iets gebeuren bij Bakker Bart

  Uitgelicht

  De afgelopen maanden stond hij veelvuldig in de schijnwerpers. Franchisenemer Wim Lobker (52) van de Bakker Bart...

  Franchise in... Maastricht

  Franchise and the city

  Franchise+ gaat op pad in een stad en laat franchisenemers aan het woord. Over hun winkel, hun formule en over hun...

  Bakker Bart op weg naar honderdste vestiging

  Algemeen

  Succesverhalen beginnen vaak bescheiden. Toen Amsterdammer Bart van Elsland in 1978 zijn eerste winkel in het...

  Geïnteresseerd in deze formule?
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Informatie aanvragen
  Ontvang direct vrijblijvend het informatiepakket in je email!
  Direct informatie aanvragen

  Kerncijfers

  Franchise sinds
  1977
  Aantal vestigingen
  155
  Waarvan franchise
  150
  Entreegeld
  €11.500
  Franchise fee
  12,7% van de netto omzet
  Benodigd eigen vermogen
  €11.500
  NFV lid
  Ja