Willem en Jeanette Kepser openen Bakker Bart in nieuwe winkelformule

Vorige week heeft Bakker Bart een tweede vestiging in de nieuwe winkelformule geopend, deze vestiging bevindt zich in Veldhoven. De reeds bestaande Bakker Bart is verplaatst naar een betere zichtlocatie in het winkelcentrum. De winkel wordt geëxploiteerd door de franchisenemers Willem en Jeanette Kepser: “We zijn trots op het feit dat we de tweede Bakker Bart in Nederland zijn in deze nieuwe vorm. We hebben niet alleen een breder en eigentijdser assortiment, ook de winkelinrichting, zoals het meubilair, de verlichting en de routing, is nieuw. Het is een overzichtelijke én gezellige winkel geworden.”

Consumentenonderzoek heeft geleid tot nieuwe formule

Algemeen directeur Herbert Schalkwijk vertelt: “Uit consumentenonderzoek bleek dat consumenten de aspecten vers, vol, vriendelijk, lekker en schoon het meest waarderen. Hiermee zijn wij aan de slag gegaan en daar is een totaal nieuwe winkelformule uit voortgekomen. In Groningen openden wij begin juli 2015 de eerste winkel volgens het nieuwe concept. Met onze succesvolle ervaring hebben wij nu in Veldhoven de tweede nieuwe winkel geopend. Dit jaar zullen wij succesvolle onderdelen van de nieuwe formule verder gaan uitrollen.”

Proeftuinwinkel

De vestiging van Jeroen en Trijny Bakker in Groningen dient sinds afgelopen zomer als eerste proeftuinwinkel, om te zien hoe consumenten op de veranderingen reageren. Want het ziet er anders uit: natuurlijke materialen zoals hout en rieten manden en een traditionele bakkersoven die goed zichtbaar is en de hele dag wordt gebruikt. “Met deze warme, verse en ambachtelijke uitstraling komt de kwaliteit van het product beter tot zijn recht”, vertelt Herbert Schalkwijk. De kleur roze is gehandhaafd in de nieuwe look and feel, hoewel minder hard en dominant. 
Lees hier de complete coverstory over Bakker Bart in het vakblad Franchise+

Bekijk ook