CFO Ivo Vliegen vertrekt bij HEMA

CFO Ivo Vliegen vertrekt per 1 maart bij HEMA. Hij wordt op 1 februari opgevolgd door Joost de Beijer, die tot voor kort managing director was bij doe-het-zelfketen Praxis. 

Ivo Vliegen is sinds 2015 CFO van HEMA en heeft in die rol een belangrijke bijdrage geleverd aan de herfinanciering van HEMA in 2017 en de verkoop van HEMA aan Ramphastos in 2018. Ivo Vliegen had in 2018 aangegeven om nog een jaar na de overname van HEMA aan te blijven.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA: “Ik ben Ivo enorm dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren. We zijn altijd een goed team geweest en hebben samen veel bereikt voor HEMA. Persoonlijk vind ik het jammer dat Ivo vertrekt, maar ik heb begrip voor zijn beslissing om zijn loopbaan buiten HEMA voort te zetten. Tegelijkertijd ben ik verheugd met de komst van Joost de Beijer als CFO. Naast zijn financiële kennis, neemt Joost ook veel retailexpertise mee naar HEMA.”

Ivo Vliegen, CFO HEMA, reageert: “Ik heb een hele mooie periode bij HEMA meegemaakt waarin veel is gebeurd, zoals de overname door Ramphastos en we hebben de basis gelegd om van HEMA een wereldmerk te maken. Tegelijkertijd was deze periode door een grote herfinanciering en een bedrijfsovername ook heel intensief. Vandaar dat ik bij de overname heb aangegeven om nog tot een jaar na de overname van HEMA door Ramphastos in dienst te blijven. Met het afronden van de deal met Jumbo Supermarkten is er een passend moment gekomen om de fakkel over te dragen. Voor ik mij ga bezinnen op een nieuwe uitdaging kijk ik er naar uit om eerst meer tijd door te brengen met mijn familie in België. Ik kijk terug op een leerrijke en ook intense periode. Ik heb groot vertrouwen in de nieuwe strategie van HEMA en zal de ontwikkelingen met belangstelling blijven volgen.” 

Joost de Beijer studeerde Business Administration aan de Universiteit van Tilburg. Aan diezelfde universiteit rondde hij met succes een Postgraduate Accountancy af. Joost de Beijer bekleedde diverse financiële en operationele managementfuncties bij Arthur Andersen, Deloitte, Shell en Maxeda DIY.

Bekijk ook