Jumbo en HEMA hebben voorwaardelijke deal gesloten

Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom hebben een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van HEMA. Met de overname is naar verwachting zo'n €440 miljoen gemoeid.

De familie Van Eerd zet de stap via investeringsvehikel Mississippi Ventures. Voor een periode van maximaal 8 weken heeft het consortium van Mississippi en Parcom exclusiviteit verkregen om verder boekenonderzoek uit te voeren. Ook moet de bankfinanciering nog worden geregeld voordat de verkoop kan worden afgerond. De familie Van Eerd zou dan 50 procent van de aandelen in handen krijgen en Parcom de rest. Uit inschrijving bij de Kamer van Koophandel blijkt dat Ton van Veen, financieel directeur Jumbo, maandag als bestuurder is toegetreden tot Mississippi Ventures.

Belangrijke volgende stap

HEMA-topman Tjeerd Jegen, die onder de nieuwe eigenaren zal aanblijven, spreekt van een ‘belangrijke volgende stap voor HEMA’. Volgens hem kunnen de beoogde kopers een ‘stabiele operationele basis’ creëren voor de strategische plannen van de keten. De Jumbo-familie en Parcom hebben in de onderhandelingen al aangegeven zich betrokken te voelen bij het HEMA-merk. Ook geloven ze in de veerkracht van het bedrijf.

Samenwerking HEMA en Jumbo

De supermarktketen werkt al nauw samen met HEMA. Jumbo verkoopt sinds dit jaar HEMA-assortiment in zijn winkels en online. Ook is er een vastgoeddeal waarbij Jumbo vestigingen van HEMA overneemt.

Bekijk ook