Franchisenemer Hema opent in Dubai, Qatar en Sharjah

In het tweede kwartaal opende Hema vijf winkels buiten Nederland. In Europa zij er 2 winkels geopend, een in Duitsland en een in Oostenrijk. Daarnaast opende Hema in samenwerking met haar franchisepartner drie winkels in het Midden-Oosten: een winkel in Dubai, Qatar en Sharjah. 

De internationale omzet van HEMA is in het tweede kwartaal verder toegenomen. De netto omzet steeg in het tweede kwartaal van 2019, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, het sterkst in Duitsland met 26,1 procent, gevolgd door Frankrijk met 4,3 procent en België en Luxemburg met 3,5 procent.

In Nederland is het nettoverlies van Hema in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,9 miljoen euro gestegen naar 14,1 miljoen euro op een omzet van 296,4 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van vorig jaar lag het nettoverlies op 10,2 miljoen euro en de omzet op 286,5 miljoen. Volgens Tjeerd Jegen, topman bij Hema, zijn “de solide omzetgroei en het verbeterde bedrijfsresultaat te danken aan de verkoop van meer huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Daarnaast is de online omzet met dubbele cijfers gegroeid.”
 

Bekijk ook