HEMA opent 3 winkels in Dubai

HEMA gaat dit jaar voor het eerst uitbreiden buiten Europa met de opening van 3 winkels in Dubai. Naast deze 3 winkels heeft HEMA het voornemen om in de komende 5 jaar een fors aantal winkels in deze regio te openen. HEMA gaat hiertoe samenwerken met Apparel Group dat wereldwijd 1.750 winkels exploiteert voor merken als Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Rituals.

"Het winkellandschap van Dubai kent vooral veel luxe winkels, terwijl de lokale bevolking, die vooral bestaat uit gezinnen, juist veel behoefte heeft aan winkels met betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten. Daarom heeft HEMA besloten om samen met een gespecialiseerde partner haar eerste winkels te openen in Dubai", aldus een woordvoerder van de winkelketen. 

Richard Flint, Director International HEMA, reageert: “Onze internationale expansie is met deze stap in een nieuwe fase gekomen. Al langer bestaat er veel interesse voor HEMA uit landen buiten Europa. Daarom hebben we in de afgelopen periode onze winkelformule en organisatie zo ingericht dat we heel snel en eenvoudig winkels kunnen openen in nieuwe landen. We hebben nu voor Dubai gekozen vanwege het grote potentieel voor HEMA en de interessante geografische ligging tussen Europa en Azië.”

HEMA kondigde onlangs haar entree aan in de Oostenrijkse markt. Ook in landen waar HEMA op dit moment al actief is, zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, worden de komende jaren meer winkels geopend. De internationale expansie is een van de belangrijkste pijlers van de groeistrategie van HEMA, naast de groei in de Benelux en e-commerce.

Bekijk ook