5e pilotstore van HEMA geopend

HEMA opent in Enkhuizen een van de eerste winkels naar internationaal voorbeeld. HEMA opende begin september 4 pilotstores om haar internationale winkelconcept in Nederland te testen. Enkhuizen volgde later, omdat de winkel volledig is verbouwd. De winkel, sinds 1973 in Enkhuizen, is kleiner geworden maar biedt nagenoeg hetzelfde assortiment. In Enkhuizen is de Nederlandse versie van het internationale winkelconcept van HEMA verder ontwikkeld. Nieuw is de integratie van de verkoop van food-producten en het restaurant. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld hetzelfde gebak voor thuis als in het restaurant kopen.

Franchisenemer van onder andere HEMA Enkhuizen en nog 7 andere HEMA franchisevestigingen Maurice Montezinos Mul komt uit een echt HEMA gezin. Vader heeft een lange carrière bij HEMA, van winkelmedewerker tot verkoopdirecteur en uiteindelijk sinds 1993 eigenaar van enkele HEMA’s waaronder Enkhuizen. Ook zijn moeder is haar werkzame leven ooit begonnen bij HEMA.

Het internationale concept als pilot

Anders dan in Nederland zijn de winkels in het buitenland ingedeeld in zogenoemde werelden. Zo staan dames- en herenmode, alle producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. 

De winkels van HEMA in Bussum, Uithoorn, Vleuten, Zwijndrecht en Enkhuizen zijn volgens het internationale concept ingericht. De komende maanden worden gebruikt om het internationale winkelconcept te testen onder Nederlandse klanten. Na de testperiode beslist HEMA over de definitieve invulling van het winkelconcept dat in de loop van 2017 wordt uitgerold in Nederland, België en Luxemburg. Het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de strategie van HEMA dat naast verdere expansie en e-commerce ziet op het revitaliseren van de winkeloperatie in de Benelux.

Bekijk ook