HEMA opent afhaalpunten DHL

In 250 van de 550 HEMA-winkels komen pakketafhaalpunten van DHL, meldt nu.nl. Deze worden vrijdag geopend. Dit hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt. HEMA en DHL kennen elkaar al, want DHL is de vervoerder voor de online bestellingen die bij HEMA worden gedaan.

Op vrijdag 22 januari gaan de eerste 250 pakketpunten open. In de nabije toekomst komen daar waarschijnlijk meer bij. De afhaalpunten worden verspreid over het land en worden in zowel dorpen als steden geopend.

De HEMA-winkels zijn vanwege de lockdown gesloten. De opening van de pakketpunten verandert daar niets aan. Consumenten kunnen er alleen hun pakket ophalen of laten terugsturen en dus niets in de winkel kopen. Bij het DHL-punt kunnen klanten ook geen artikelen afhalen die ze bij de webwinkel van HEMA hebben gekocht.

Door de extra pakketpunten hoopt HEMA wel dat dit de druk op pakketvervoerders verlicht, dat is ook in het eigen belang aangezien ook deze keten alleen spullen mag verkopen die online worden besteld. HEMA en DHL willen de afhaalplekken behouden als de contactbeperkende maatregelen niet meer van kracht zijn.

Bekijk ook