Bestuurswisselingen bij NFV

Wisselingen van de wacht. De afgelopen ledenvergadering van de NFV stond deels in het teken van de (her)benoemingen van bestuursleden. 

Jos Boot (Retail Development Company) is afgetreden als bestuurslid. Boot was voorzitter van de Commissie Leden. Jonathan Teoh (Doppio Espresso) neemt deze verantwoordelijkheid op zich naast het voorzitterschap van de Commissie Communicatie dat hij al eerder heeft overgenomen van Tico Schneider (HEMA). Peter Huijsmans (Intratuin) wordt penningmeester als opvolger van Maarten Schoonus (Ahold). Kees Bothof blijft voorzitter van de Commissie Geassocieerden. Will van den Hoogen gaat deze rol vervullen bij de Commissie Kennisplatform. Kees Seip en Jonathan Teoh vormen samen met Romana Engeman een subcommissie voor de voorbereiding van de nieuw uit te stippelen strategie. Will van den Hoogen (onafhankelijk) en Kees Bothof (Customer Factory) blijven respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de vereniging.

Franchise 3.0

In de commissie Zelfregulering/RFO is Kees Seip actief en hij is tevens kandidaat voor een op te richten Raad Franchise Overleg. Vanwege een functiewisseling binnen Ahold, neemt Willem Spierenburg van Ahold taken over van Maarten Schoonus die nu vaak in het buitenland is. Willem Spierenburg is tevens kandidaat voor de RFO en de Policy Board van de European Franchise Federation namens de NFV. Met alle ontwikkelingen in franchise moet het vernieuwde bestuur stappen zetten naar ‘Franchise 3.0’ waar in een goede vorm de verantwoordelijkheid met de franchisenemers gestalte moet krijgen.

Agenda

29 november
Masterclass startende franchisegevers en franchisenemers 
Vanwege het feit dat dit de 30e editie is, is deelname gratis bij aanschaf Praktijkgids Franchising (50 euro voor leden en 100 euro voor niet-leden). De Gids is inclusief het NFV-model Franchisecontract. Aanmelden kan via www.nfv.nl.

1 december
Praktijkcases in relatie tot de Nederlandse Franchise Code

Lees meer over:
NFV
NFV
Franchise+ Franchiseplus
Redactie
Bekijk ook

De Nederlandse Franchise Vereniging is de overkoepelende belangenorganisatie voor franchising in Nederland.