HEMA opent 200e winkel buiten Nederland

HEMA opende onlangs in Barcelona haar 200e winkel buiten Nederland. Het Nederlandse winkelbedrijf heeft haar internationale expansie in de afgelopen 3 jaar flink opgevoerd vanwege de populariteit van de HEMA-winkels in het buitenland. HEMA kijkt ook naar de mogelijkheden in landen waarin zij nog niet actief is. Zo gaan in april de eerste 2 winkels open in Oostenrijk en nog voor de zomer openen verschillende HEMA’s in Dubai de deuren.

Tjeerd Jegen, CEO HEMA, vertelt: “Onze internationale winkels worden een steeds groter onderdeel van ons succes en daar zijn we natuurlijk enorm trots op. We verwachten in 2018 minimaal 35 winkels buiten Nederland te openen en we willen onze internationale groei in de komende jaren verder versnellen. We willen niet alleen groeien in de landen waar we nu al winkels hebben, maar ook daarbuiten. Zo onderzoeken we mogelijkheden om, naast Dubai, winkels te openen in de rest van het Midden-Oosten.”

Naamsbekendheid

Buiten Nederland opent HEMA vooral in grote steden winkels. Hierdoor kunnen in korte tijd veel nieuwe klanten worden bereikt, waardoor de naamsbekendheid sterk toeneemt. Zo blijkt uit recent marktonderzoek dat bijna 70% van de Parijzenaars HEMA kent.

Ook online is HEMA in het buitenland actief. Zo bestaat de omzet in Duitsland voor een kwart uit online verkopen en heeft HEMA in Frankrijk bijna 230.000 volgers op social media, meer dan welke andere Franse retailer dan ook.

Bekijk ook