HEMA opent 1e shop-in-shop

HEMA heeft voor het eerst in haar bestaan een shop-in-shop geopend. De winkel is te vinden in het warenhuis NEXT, op de winkelstraat Oxford Street in Londen.

De shop-in-shop is de 9e winkel van HEMA in Londen en is gevestigd op de 1e verdieping van het warenhuis. Het assortiment bestaat uit de categorieën: eten, cadeau, kind en persoonlijke verzorging. 

Meer shop-in-shops

Voor HEMA is de winkel een belangrijke stap in haar verdere expansie in het Verenigd Koninkrijk. Afhankelijk van het succes zullen er mogelijk meer HEMA shop-in-shops worden geopend in de warenhuizen van NEXT. 

NEXT heeft circa 500 warenhuizen in Groot Brittannië en Ierland en nog eens circa 200 warenhuizen in 40 landen wereldwijd. 

‘From Amsterdam’

Richard Flint, HEMA Directeur Internationaal, reageert: “HEMA ontwikkelt zich steeds meer tot een echt internationaal opererende retailer en lifestyle brand. We zien een toenemende vraag naar ons concept vanwege de onderscheidenheid van ons merk in deze markten. Onze producten kennen een ‘Dutch design’, zijn scherp geprijsd en hebben een goede kwaliteit. Hierdoor zijn we voor meer markten aantrekkelijk. We kijken daarom steeds meer naar samenwerkingen met partners en proberen innovatieve concepten uit, zoals met NEXT maar ook met Apparel Group voor het Midden-Oosten. Onze Hollandse oorsprong helpt ons hierbij, want ‘Dutch design’ staat in het buitenland goed aangeschreven. We zullen dit dan ook in onze marketing steeds vaker gaan benadrukken, bijvoorbeeld door het gebruik van ‘from Amsterdam’ in ons logo en winkels.”

Bekijk ook